Hunedoara: Firmele de curăţenie au pierdut jumătate din clienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa hunedoreană a serviciilor de curăţenie „la domiciliu” este în cădere liberă.

Dacă anul trecut, firmele onorau între cinci şi şase comenzi săptămânal, în primul trimestru din acest an media a coborât la sub trei clienţi pe săptămână. Firmele cu acest obiect de activitate acuză o scădere a clientelei cu până la 50 la sută.

Clienţii nu mai au bani

Oamenii spun că li se pare scump să plătească aceste servicii, unii apelând la ele doar o dată,  din curiozitate. „O firmă mi-a făcut curăţenie în casă anul trecut şi m-a taxat cu aproape două milioane de lei. Mi s-a părut scump şi în acest an îmi voi curăţa singură locuinţa. La urma urmei şi eu pot să şterg praful de pe mobilă”, a spus Maria Popa. Pentru Angela Kovacs tentaţia serviciilor unei firme de curăţenie există, dar femeia preferă să păstrez banii pentru altceva. „Eventual dacă pot să fac nişte economii pentru că se aud tot felul de zvonuri cum că s-ar putea să ne pierdem locurile de muncă”, a spus Angela. 

Curăţenie de sărbători în regie proprie


Teama de a cheltui, sau lipsa efectivă a banilor,  îi fac pe hunedoreni să ocolească serviciile de curăţenie. Anca Roxana Vlad de la Crioti spune că faţă de anul trecut comenzile „la apartament” au scăzut cu circa 50 la sută. Un procent de scădere, de 30 la sută,  înregistrează şi portofoliul de clienţi al firmei de cleaning Forest&Consulting.  Paradoxal, întreprinzătorii consideră că îngheţarea preţurilor la nivelul de anul trecut este suficientă pentru a stimula cererea.
Valoarea tarifelor medii la serviciile de curăţenie în judeţ încep de la 250 de lei pentru un apartament de două camere, 300 – 380 de lei la trei camere, 400-450 pentru patru camere şi peste 600 de lei la vilă. Variaţiile de preţ sunt dictate şi de gradul de încărcare cu mobilă şi obiecte a locuinţei care se curăţă.

În funcţie de mărimea locuinţei, tarifele serviciilor de curăţenie cresc de la 250 la 600 de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite