Hunedoara: Evenimentul motociclistic al anului are loc la Ghelari (galerie foto)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La concurs participă campionul naţional al Romaniei, Mihai Stoichescu, dar şi Dani Oţil.

 Motociclişti din toată Europa s-au adunat în acest sfârşit de săptămână la Ghelari, la cel mai important eveniment moto din judeţul Hunedoara, care va dura trei zile. Competiţia a fost deschisă aseară, prin demonstraţii cu motociclete de teren, urmate de un prolog pentru cele două clase: profesionişti şi amatori. Unele dintre demonstraţiile din prolog au fost realizate de campionul naţional de motocros, Mihai Stoichescu, supranumit „Christian Pfeiffer al României”.

Traseu dificil


Prologul, care s-a desfăşurat la Ghelari, pe marginea unei cariere de piatră, a fost unul spectaculos şi a presupus un traseu dificil, presărat cu obstacole. „A fost, fără îndoială, cel mai reuşit eveniment de acest gen la care am participat până acum”, a declarat Paul Grecu, unul dintre organizatori. Startul efectiv a fost dat astăzi, la ora 10. Traseul primei zile de concurs însumează 60 de kilometri cu 12 probe speciale. Primul punct de interes a fost satul Runcu Mare, între orele 12 şi 13, de unde spectatorii au putut urmări o urcare spectaculoasă cu curbă de nivel pe un traseu stâncos. Al doilea punct de interes a fost o haldă de steril, între Govăjdie şi Lelese, unde concurenţii au ajuns în jurul orei 14. Pentru finalul zilei organizatorii au pregătit o seară pădurenească.

Premierea are loc duminică


Mâine, după startul de la ora 11, participanţii vor avea de înfruntat 40 de kilometri de traseu şi 8 speciale. Specialele vor putea fi urmărite la Topliţa şi Florese. Premierea sportivilor va avea loc în jurul orei 16, când primii trei clasaţi de la fiecare categorie vor urca pe podium.     

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite