Hunedoara: Englezii au căutat fantome la Castelul Corvinilor (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Englezii au căutat fantome la Castelul Corvinilor (VIDEO)
Hunedoara: Englezii au căutat fantome la Castelul Corvinilor (VIDEO)

Sute de lilieci „vampiri” bântuie podurile edificiului din Hunedoara. Realizatorii celei mai populare emisiuni despre fenomenele paranormale, din Marea Britanie, au luat legătura cu fantomele castelului.

Publicitate Englezii Yvette Fielding, cunoscută realizatoare de televiziune în Marea Britanie, şi soţul acesteia, mediumul Karl Beattie, au încercat trei nopţi la rând să intre în contact cu spiritele despre care se presupune că bântuie prin edificiul monument istoric de pe Dealul Sânpetru. După o aventură înfricoşătoare, filmată pas cu pas prin încăperile obscure ale Castelului Corvinilor şi transmisă în direct la o oră de maximă audienţă milioanelor de telespectatori britanici, cei doi au luat legătura, prin şedinţe de spiritism, cu unul dintre vechii chiriaşi ai stabilimentului, un nobil maghiar al secolelor XIII – XIV. Spectacolul de televiziune, presărat cu momente dramatice, a fost unul dintre cele mai reuşite documentare din seria „The most haunted” (Cele mai bântuite locuri), difuzată în Marea Britanie.


"Cel mai înfricoşător loc"
Dar realizatorii englezi de la Travel Channel nu sunt singurii care au venit la castelul din Hunedoara, în căutarea fantomelor. Producătorii unei emisiuni de succes din Statele Unite, „The Scariest Places on Earth” (Cele mai înfricoşătoare locuri de pe Pământ), au filmat în urmă cu doi ani un documentar pe aceeaşi temă. Şi ei au pornit de la ideea că între zidurile castelului sălăşluieşte nimeni altcineva decât strigoiul domnitorului Vlad Ţepeş, cunoscut drept Dracula.


Bântuit de lilieci
Potrivit lui Nicolae Cerişer, directorul Muzeului Castelului Corvinilor, se presupune că Vlad Ţepeş ar fi locuit aici câteva luni, întemniţat sau, mai degrabă, având domiciliul forţat. Producătorii documentarului „Cele mai bântuite locuri” au dezvoltat legenda, afirmând că domnitorul a fost prizonier şapte ani aici şi, în tot acest timp, i-ar fi înspăimântat pe gardienii închisorii prin cruzimea lui şi prin apetitul pentru sânge. În prezent, deşi nu există certitudinea că ar fi bântuit de fantome, monumentul istoric nu duce lipsă de lilieci „vampiri”, aşa cum îi numesc localnicii. În podurile castelului trăiesc aproape 300. Liliecii îşi fac simţită prezenţa seara, când ies la vânătoare, dar sunt inofensivi şi, de obicei, scumpi la vedere.

Click pentru a vedea VIDEO

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite