Hunedoara: Drum lăsat baltă până vin banii UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe şoseaua Hunedoara - Sântuhalm şoferii au parte de trei kilometri de groază. Cei 13 kilometri ai celui mai circulat drum din judeţ, respectiv şoseaua care leagă municipiul de pe Cerna de intersecţia cu drumul naţional 7 de la Sântuhalm, duc şoferii de la extaz la agonie în numai câteva minute.

În ultimii ani, strada a fost lărgită, reasfaltată şi transformată într-o aşa numită „autobandă”, pe care, frecvent, în lipsa radarelor, autoturismele ajung să circule cu viteza constantă de 130 – 150 de kilometri la oră. Spre enervarea celor care o tranzitează, modernizarea şoselei nu a fost realizată în întregime, ci doar pe o porţiune de zece kilometri, până la intrare în Hunedoara.

Aici, brusc, drumul se îngustează, se umple de gropi, de petece de asfalt neregulate, praf şi nisip. Dispar balizele reflectorizante de pe linia continuă, care delimitau cele două sensuri de circulaţie, la fel şi stâlpii de iluminat de pe margine.

Aşteaptă fonduri UE
O mulţime de hunedoreni s-au plâns că administraţia locală, în ciuda promisiunilor, nu a mai continuat lucrările de reabilitare pe cei trei kilometri de drum rămaşi. Dacă până anul trecut reprezentanţii primăriei au susţinut că au amânat modernizarea porţiunii de şosea fie din lipsa fondurilor, fie din cauza unui program de reabilitare a reţelelor de canalizare, care ar fi afectat şoseaua, în primăvara acestui an, noua administraţie a pus amânarea lucrărilor pe seama vremii reci. Robert Dan, viceprimarul municipiului Hunedoara, a spus că modernizarea autobandei va continua, pe cei trei kilometri rămaşi, în viitorul apropiat, din fonduri europene.
„Până la începerea acestui proiect, în care şoseaua şi podurile de la intrarea în Hunedoara vor fi lărgite cu câte o bandă pe fiecare sens, ne vom ocupa de repararea drumului, în următoarele săptămâni”, a declarat viceprimarul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite