Hunedoara: Darurile crizei, mai mult utile decât frumoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hunedorenii  înlocuiesc obiectele decorative cu cele de folos.

Buticurile de cadouri resimt criza financiară prin scăderea considerabilă a clienţilor.

Clienţi mai puţini şi o cerere care să nu ardă chiar atât de rău buzunarul.  Aceasta este situaţia din majoritatea magazinelor hunedorene de cadouri.

„Înainte mai putea lumea să îşi ia un credit, să-şi mai renoveze apartamentul şi să mai schimbe câte ceva, ba un ceas de perete, ba un tablou. Acum, nu poţi să mai faci nimic. Clienţii cer ce este cât mai ieftin cu putinţă. Cea mai mare trecere o au iconiţele şi articolele de sticlărie“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, Mariana Igreţ, vânzătoare într-un magazin de cadouri din Deva. Spusele sale sunt întărite de hunedorenii care, în vremuri de criză, înlocuiesc obiectele decorative cu cele practice în viaţa de zi cu zi.

„Optez pentru lucrurile utile în viaţa cotidiană. De exemplu, pentru nepoţii mei am cumpărat şosete. Am luat şi bluziţe, însă mai ieftine, cu 10 lei bucata“, a spus Elisabeta Mezei.

Clasicul set de cafea se menţine în top


Printre lucrurile care încă sunt căutate pentru a fi făcute cadouri celor dragi se numără statuetele din răşină şi cupru, considerate purtătoare de noroc. Albumele foto sau fructierele se vând aproximativ la acelaşi nivel. Nici tradiţionalul „servici“ de cafea nu este trecut cu vederea.

„Sunt persoane care cumpără seturi de cafea din porţelan. Alţii caută casete de bijuterii, iar tinerii se orientează, în general, după mărunţişuri, gen articole feng shui, lumânări parfumate şi brelocuri”, a adăugat Livia Tiţa, vânzătoarea unui alt magazin de cadouri din Deva.

Mulţi vin şi doar se uită. Numărul celor care efectiv cumpără a scăzut mult
Mariana Igreţ, vânzătoare

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite