Hunedoara: Dan Bera reînvie istoria Corvinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Dan Bera reînvie istoria Corvinului
Hunedoara: Dan Bera reînvie istoria Corvinului

Hunedoreanul va înfiinţa, împreună cu alţi tineri, un mini-muzeu al fotbalului

Fan al echipei de fotbal FC Corvinul, de la meciurile căreia nu a lipsit aproape deloc în ultimii 25 de ani, Dan Bera este unul dintre hunedorenii care nu au încetat să se zbată pentru ca locuitorii oraşului să aibă din nou parte de fotbal. Împreună cu mai mulţi tineri, el vrea să înfiinţeze un fan club al echipei FC Corvinul Hunedoara, prin care imaginea clubului „alb-albaştrilor”, a Castelului Corvinilor şi a municipiului să fie promovată în întreaga lume.  
„Ideea mi-a venit în urma cu mai bine de 20 de ani, când am întâlnit un suporter italian, care mi-a adus mai multe reviste despre echipa lui favorită, Fiorentina”, spune Dan Bera.

Muzeul Corvinul
Locaţia viitorului fan club corvinist a fost găsită. „Sunt câteva încăperi aflate sub tribuna principală a stadionului Corvinul, unde erau cazaţi, în trecut, fotbaliştii veniţi la echipă din alte oraşe. De ani buni, camerele respective au fost abandonate, apoi devastate şi în cele din urmă ocupate de boschetarii care le-au folosit şi pe post de WC-uri. Suporterii au scos o basculantă de moloz şi de gunoaie din acele încăperi. Au spălat geamurile şi au făcut curăţenie. Urmează să dăm cu vopsea lavabilă şi, în scurt timp, vom deschide fan clubul”, speră hunedoreanul. 
Aici, va funcţiona un mic muzeu de istorie a clubului de fotbal, va fi editată o revistă despre echipa Corvinul şi municipiul Hunedoara. De strângerea materialelor s-a ocupat, în ultimii ani, Dan Bera. Are o arhivă de fotografii şi materiale din presă, unele vechi încă din 1939, şi chiar imagini video cu meciuile din trecut ale formaţiei favorite.

Fotbal pe pâine
Hunedoreanul îşi aminteşte cu plăcere de vremurile în care fotbalul „se mânca pe pâine“ în oraşul de sub furnale. „De la vârsta de şase ani merg pe stadion. Înainte de 1991, când încă nu începuse declinul echipei, venea atât de multă lume, încât oamenii se căţărau pe tabela de marcaj şi pe plopii din jurul stadionului, pentru că nu mai găseau loc în tribune, pline cu câteva ore inaintea începerii meciurilor. Acum, deşi echipa Corvinul nu mai există, suporterii au rămas şi vor reveni la stadion, în număr mare, în curând, când vom avea iar fotbal la Hunedoara”, mai spune Dan Bera.  Eventuala reactivare a echipei Corvinul Hunedoara va fi o încununare a eforturilor sutelor de fani asemeni lui Dan Bera.


Întrebări şi răspunsuri
Care sunt câştigurile unui suporter al echipei Corvinul?
Suporterii se implică în acţiuni constructive şi dezinteresate. Iau atitudine şi caută soluţii la lucrurile care merg prost în Hunedoara.

Ce legătură există între Corvinul şi castelul de la Hunedoara?
Au aceeaşi siglă şi, mai mult, sunt două obiective reprezentative pentru Hunedoara, dar de care nu ştim să avem grijă.

Ce campanii vor urma, după cea legată de Corvinul Hunedoara?
Vom încerca să promovăm Castelul Corvinilor. Să-i facem pe oameni să conştientizeze că este vorba de un monument istoric pe care unii îl poluează constant.

Ce-i place
„Îmi place tot ce este legat de oraşul în care trăiesc. Îmi place castelul şi ceea ce înseamnă pentru noi Corvinul. Sunt două lucruri prin care hunedorenii se fac cunoscuţi”.

Ce nu-i place
Dan Bera spune că este deranjat de indiferenţa autorităţilor şi a hunedorenilor care lasă clădirile şi zonele verzi din municipiu să se degradeze.

Profil
Născut - 1 august 1972, Sebeş
Educaţie - Şcoala postliceală de asistent farmacist
Experienţă - Lucrează ca asistent farmacist
Familie - Necăsătorit

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite