Hunedoara: Criză de turişti în staţiunea montană Straja

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea frumoasă şi condiţiile bune pentru schiat nu i-au mai atras pe turişti în staţiunea montană Straja.

Dacă în urmă cu două săptămâni, pe pârtiile din staţiunea Straja, soseau în fiecare week-end între 3.000 şi 5.000 de turişti, numărul acestora s-a împuţinat vizibil în acest sfârşit de săptămână.

Duminică, până la orele prânzului, chiar dacă teleschiul a funcţionat normal, iar zăpada s-a prezentat în condiţii excelente, foarte puţini oameni au venit să schieze în staţiunea montană Straja. „Zăpada este bună, iar vremea destul de călduroasă. Şi nu există riscul producerii unor avalanşe. Dar oamenii s-au săturat probabil de schiat. Noi îi aşteptăm, însă, şi în sezonul de primăvară”, spune Gheorghe Resiga, şeful Serviciului Salvamont Lupeni - Straja.

Pentru oamenii sosiţi în staţiune, astăzi este una din ultimele duminici în care vor mai putea să schieze. „S-au cam terminat banii, căci schiul este un sport foarte costisitor, cel puţin pentru noi. De aceea pârtiile sunt din ce în ce mai goale. De acum o să începem să strângem bani pentru iarna viitoare şi o să ne mulţumim cu ieşirea la grătare”, spune Florin Bicioi, din Hunedoara, unul dintre puţinii turişti de la Straja.     

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite