Hunedoara: Copiii sunt supăraţi pe medici pentru vaccin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.000 de micuţi, care provin din familii defavorizate, vor fi vaccinaţi săptămâna aceasta împotriva bolilor specifice vârstei

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara a demarat, în această dimineaţă, campania „Săptămâna Europeană a Vaccinării”.

Peste 1.000 de copii cu vârste cuprinse între 1 şi 7 ani, care provin din familii cu probleme sociale, vor fi imunizaţi.
DSP Hunedoara a primit dozele de vaccin poliomielitic şi diftero-tetanic, necesare pentru imunizarea copiilor din Valea Jiului, Hunedoara şi zona Haţegului. Şefa DSP Hunedoara, Adriana Mărculescu, a declarat că, în cadrul campaniei, vor fi cuprinşi copiii din localităţile unde sunt puţini copii vaccinaţi: Petroşani, Aninoasa, Iscroni, Lupeni, Vulcan, Pui, Sântămărie Orlea, dar şi micuţi din cartierul hunedorean Hăşdat. „Este vorba despre copiii cu care părinţii, în special populaţia de etnie romă, care este supusă fenomenului migraţiei, nu s-au prezentat la medicul de familie, pentru vaccinare. Adulţii nu sunt conştienţi referitor la avantajele imunizării”, a menţionat Adriana Mărculescu.

Prevenţie
Vaccinurile combat paralizia, rujeola, rubeola şi  oreionul

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite