Hunedoara: Carnea de miel şi ouăle pentru Paşte sunt controlate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii sanitar-veterinari din judeţul Hunedoara au început, în această dimineaţă, să facă verificări în magazinele în care se comercializează produse cu specific pascal.

Şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara (DSVSA), Marius Lăzărescu, afirmă că aceste controale se vor desfăşura până în 20 aprilie. De asemenea, de săptămâna viitoare, când se vor deschide centrele pentru tăierea mieilor, inspectorii sanitar-veterinari vor verifica dacă acestea respectă normele de sacrificare a a animalelor şi de comercializare a produselor din carne, pentru preîntâmpinarea îmbolnăvirilor şi a toxiinfecţiilor.

Nouă centre de tăiere deschise temporar
În această primăvară în judeţul Hunedoara au fost autorizate 11 centre de sacrificare. Dintre acestea, două abatoare funcţionează permanent, la Sântuhalm şi Sălaşu de Sus, iar alte nouă vor fi deschise temporar, începând de lunea viitoare, în oraşele mai mari ale judeţului.

„În cazul centrelor de tăiere care vor funcţiona temporar, administraţiile locale sau cele ale pieţelor vor trebui să asigure un asomator şi un măcelar, în timp ce DSVSA va pune la dispoziţie personalul sanitar-veterinar, care va urmări ca mieii care urmează să fie tăiaţi să nu fie subdezvoltaţi sau bolnavi”, a menţionat şeful  Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara. Potrivit statisticilor, în judeţul Hunedoara sunt crescute aproximativ 110.000 de ovine, dintre care în perioada dinaintea  Paştelui vor fi sacrificaţi 15.000 de miei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite