Hunedoara: Câini de Hunedoara, campioni internaţionali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câinele Nick a fost declarat cel mai frumos ciobănesc german al expoziţiei de la Piteşti.

La ultima expoziţie internaţională de câini ciobăneşti, organizată în weekend la Piteşti, cei trei câini cu care a participat hunedoreanul Alin Marian, jandarm la Prefectura Hunedoara, au obţinut locul 1 la clasele la care au fost înscrişi în concurs.
În cadrul evenimentului organizat de Clubul Naţional de Ciobănesc German s-au întrecut peste 120 de exemplare de rasă, aparţinând crescătorilor din întreaga zonă a Balcanilor, dar şi din Germania şi Austria. „Am înscris în acest concurs trei dintre cei cinci ciobăneşti germani îngrijiţi de mine.  Fiecare a obţinut locul I: câinele Esko, la clasa şase - nouă luni, unde au participat 10 câini din această rasă, femela Goda, la clasa 9 - 12 luni, unde a avut 16 concurente şi răsfăţatul familiei, ciobănescul german Ulk (Nick), la clasa „muncă”. El a ieşit câştigător şi a obţinut calificativul „excelent I” după o confruntare cu alţi 10 ciobăneşti germani, printre care şi campionul Bulgariei din anul 2008”, spune Alin Marian. De asemenea, organizatorii competiţiei i-au acordat câinelui Nick titlul de „cel mai frumos ciobănesc german al expoziţiei”.

Evaluarea câinilor a fost făcută de un arbitru german, în urma mai multor probe specifice atât pentru pui, cât şi pentru exemplarele mature. Au contat: verificarea danturii, poziţia statică, mersul la trap fără lesă şi în lesă, mersul la pas, alergarea şi, cea mai spectaculoasă probă, indiferenţa la focul de armă.  Un câine de 15.000 de euro A fost un drum anevoios pentru ca jandarmul pasionat de dresaj să ajungă la asemenea rezultate cu ciobăneştii săi. Pe Nick, câinele cu care a obţinut cele mai mari performanţe (mai multe titluri de campion naţional şi titlul de vicecampion european), Alin Marian îl creşte din urmă cu aproape şase ani, de când patrupedul avea doar trei luni. Hunedoreanul a învăţat singur să îl îngrijească şi să îl dreseze, iar secretul lui este să îl facă pe câinele Nick să îşi îndeplinească sarcinile cu plăcere.

De altfel, toţi cei cinci ciobăneşti ai jandarmului sunt foarte afectuoşi.  „La un moment dat, după ce am participat cu Nick la un campionat mondial, unde a obţinut locul cinci, mi s-a oferit în schimbul lui suma de 15.000 de euro. Nu l-am vândut, pentru că este de nepreţuit”, povesteşte Marian.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite