Hunedoara: Bolnavii internaţi la Orăştie şi Geoagiu au probleme cu apa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apa potabilă furnizată în două spitale din judeţul Hunedoara reprezintă un pericol pentru bolnavi deoarece nu este tratată cu clor       

Inspecţia Sanitară Hunedoara a descoperit, în urma ultimelor controale efectuate, că spitalele din Orăştie şi Geoagiu folosesc apă fără clor. „În urma analizelor am constatat că nivelul de clor rezidual era inexistent, în loc de 0,5 la sută, cât este limita necesară la consumator”, a declarat şeful Inspecţiei Sanitare, Ştefan Repede. Directorul Spitalului din Orăştie, Ioan Ivaşcu, a replicat că apa folosită în unitatea medicală are clor, dar insuficient, însă asta din cauza furnizorului.

Pe de altă parte, Ovidiu Trif, directorul S.C. Goscom Orăştie afirmă că societatea pe care o reprezintă nu are nicio vină. „Cei de la spital au schimbat instalaţiile şi este posibil ca problema să fi apărut pentru că nu au refăcut circuitul inelar. Noi am luat probe, iar aripa dreaptă a clădirii are concentraţia de 0,1 miligrame la cap de reţea, iar cealaltă jumătate nu are clor deloc”, a menţionat Trif. Potrivit şefului Inspecţiei Sanitare, Spitalul din Geoagiu a folosit apă fără clor deoarece şi-a cuplat reţeaua la un izvor cu apă nepotabilă. Toate acestea după ce, anul trecut, mai mulţi copii internaţi la Orăştie s-au îmbolnăvit de diaree din cauza apei neclorinate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite