Hunedoara: Aşteaptă vremuri mai bune ca să spună „Da”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofiţerii de stare civilă spun că declinul creditelor ţine hunedorenii departe de altar.

Primul weekend  după dezlegarea la cununii religioase dată de biserică la terminarea  postului  Paştelui nu a adus în judeţ afluxul de căsătorii din anii trecuţi.  La Deva, ofiţerii de stare civilă au oficiat doar şase căsătorii. Situaţia este similară şi la Hunedoara, unde sâmbăta  au fost încheiate doar patru căsătorii.

27 de cununii pe zi


Marius Răducu Pasc, şeful Biroului de Stare Civilă Hunedoara, spune că, faţă de anul trecut, numărul căsniciilor a scăzut la jumătate. Dacă în 2008, la această dată, erau deja oficiate 110 căsătorii, în acest an, doar 61 de cupluri au spus „Da” în faţa ofiţerului stării civile.

„După Paşte, am avut ani în care am oficiat 27 de căsătorii pe zi. Nu e o coincidenţă că reculul căsniciilor vine în perioada limitării drastice a creditării. Tinerii nu mai găsesc surse de finanţare accesibile ca să îşi cumpere o locuinţă şi atunci amână momentul căsătoriei”, a spus şeful stării civile din Hunedoara. Unde dragostea e foarte mare însă, acest lucru nu se întâmplă. Alida şi Claudiu Stavilă şi-au unit destinele în acest weekend la Deva.

„Am aşteptat un an acest eveniment. Suntem extrem de fericiţi. Restul nu mai contează”, au spus tinerii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite