Hunedoara: Arcelor Mittal concediază 40% din oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 600 de hunedoreni s-au autodisponibilizat din cadrul fabricii de oţel Arcelor Mittal Hunedoara

Listele s-au închis aseară, iar din totalul de 1.243 de angajaţi, începând din data de 22 decembrie 2008, peste 700 de siderurgişti şi-au depus cereri de plecare voluntară. Directorul Combinatului de la Hunedoara, Remus Păţan, afirmă că aproximativ 500 de angajaţi sunt din cadrul Arcelor Mittal, iar 101 sunt salariaţi ai celor trei filialele ale combinatului Mecanica Sider, Constructsid şi Electrosid.

Muncă grea şi prost plătită

Prima serie de hunedoreni care au renunţat la un loc de muncă în cadrul fabricii de la Hunedoara a fost alcătuită din 20 de persoane, care au părăsit compania în 11 martie, în a doua etapă (16 martie) au plecat 150 de persoane, în 23 martie au renunţat 49 de angajaţi din cadrul Combinatului şi alţi 101 de la filiale, iar astăzi alţi 200 de salariaţi vor fi puşi pe liber. Ultima plecare voluntară va avea loc în data de 10 aprilie. Unul dintre hunedorenii care rămâne de astăzi acasă, Paul Schneider, care a lucrat la Arcelor Mittal ca manevrant, spune că munca în Combinat nu mai era de mult timp rentabilă.

„Salariile erau mici, condiţiile mizerabile şi, de multe ori, erai pus în situaţia de a face munca unei persoane necalificate. Eu am primit 20.000 de lei ca primă de plecare şi voi beneficia şi de nouă salarii compensatorii. Nu voi sta, însă acasă, ci voi încerca să îmi găsesc ceva de lucru, iar între timp îmi continuu studiile la Facultatea de Economia Turismului”, a spus Schneider. Siderurgiştii care au acceptat să plece de la Arcelor Mittal au primit între 10.000 şi 25.000 de lei şi până la 24 de salarii compensatorii.

Salariile erau mici, condiţiile, mizerabile şi, de multe ori, erai pus în situaţia de a face munca unei persoane necalificate
Paul Schneider, manevrant

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite