Hunedoara: Angajatorii au aşteptat şomerii în zadar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Angajatorii au aşteptat şomerii în zadar
Hunedoara: Angajatorii au aşteptat şomerii în zadar

Mai puţin de o sută de şomeri erau prezenţi, sâmbătă, la bursa locurilor de muncă. La bursă au fost înscrişi 27 de angajatori care au oferit 500 de locuri de muncă.

Dacă la ultimele burse ale locurilor de muncă, devenii au luat cu asalt birourile Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţie de Muncă, sâmbătă dimineaţă numărul celor care aşteptau dechiderea bursei nu depăşea 50 de persoane. Asta în condiţiile în care numărul şomerilor îndemnizaţi în municipiul Deva se apropie de 1.000. Organizatorii dau vina pe vremea nevaforabilă sau pe lipsa de interes a celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

Cât despre cei veniţi la bursă aceştia susţin că mulţi dintre prietenii lor nu au mai venit pentru că mai au de luat şomaj. “Eu îmi caut ceva în domeniul IT sau ceva legat de telefonie.

Nu mă interesează să muncesc pe şamtier. Ori, din câte văd eu cele mai multe locuri de muncă sunt în construcţii. Prietenii mei nu au mai venit. Mai au de luat şomaj încă şase luni. Mie îmi expiră şomajul peste o lună, deci nu am ce face” a declarat Mircea Mihnea, un tânăr în vârstă de 29 de ani din Deva.

Lipsă de interes


Şi pentru o parte a angajatorilor lipsa de interes pentru bursă li se pare ciudată. “Toţi se plâng că nu au unde munci. Dar când li se oferă posibilitatea să-şi găsească un loc de muncă stau acasă. Cred că a fost o greşeală a guvernanţilor atunci când au hotărât să prelungească perioada de şomaj la un an”, a declarat unul dintre angajatorii prezenţi la bursă. Valentina Avram reprezentantul unei firme de transport oferă două posturi de şofer profesionist. Cu toate acestea nu a găsit nici o persoană dispusă să ocupe acest job. La bursa locurilor de muncă de astăzi au fost prezenţi 27 de angajatori care au oferit locuri de muncă în domeniul construcţiilor, asigurărilor, vânzărilor şi în industria uşoară.

“Avem două posturi de şofer profesionist dar se pare că nu interesează pe nimeni” Valenina Avram, reprezentantul unei firme de transport

La această dată numărul şomerilor îndemnizaţi la nivelul judeţului Hunedoara este de 10.361 de persoane iar a celor care au ieşit din perioada de şomaj depăşeşte 7.000 de persoane. Rata şomajului la nivelul judeţului Hunedoara este de 8, 30 la sută.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite