Hunedoara: Alpinist amator, la un pas de moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipat necorespunzător, un alpinist amator a fost la un pas de moarte după ce s-a aventurat pe Vârful Peleaga din Retezat


Un bărbat din Valea Jiului care a încercat să urce pe Vârful Peleaga din Masivul Retezat, fără a avea echipament corespunzător condiţiilor de iarnă pe munte, a fost la un pas de a-şi pierde viaţa, după ce a alunecat pe o porţiune cu gheaţă a versantului, rostogolindu-se pe o pantă mai bine de 400 de metri.

Incidentul s-a produs, la primele ore ale dimineţii, în zona Lacului Bucura. Turistul nu avea colţari la încălţăminte, care să îi permită să îşi menţină echilibrul. Din fericire, el a scăpat cu viaţă dar a suferit mai multe traumatisme şi o fractură deschisă la picior. Colegii alpinistului au anunţat echipele de salvamontişti, care imediat au plecat după rănit pentru a-i acorda primele îngrijiri medicale şi a-l transporta la baza muntelui, de unde a fost preluat de o ambulanţă. Vârful Peleaga (2.509 metri) este cel mai înalt versant din Munţii Retezat şi al şaptelea ca altitudine de pe teritoriul României. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite