Huliganii stadioanelor - out!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarul Adevărul a semnalat faptul că violenţa pe stadioanele din România este în continuă creştere. Mai mult, anul trecut, am publicat un studiu sociologic în care era descris comportamentul

Ziarul Adevărul a semnalat faptul că violenţa pe stadioanele din România este în continuă creştere. Mai mult, anul trecut, am publicat un studiu sociologic în care era descris comportamentul violent al suporterilor rapidişti, stelişti sau dinamovişti. Astfel, s-a ajuns la concluzia că scandările galeriilor incită la violenţă şi pregătesc terenul pentru confruntări fizice cu rivalii şi cu forţele de ordine.
Persoanele care săvârşesc în mod repetat acte de violenţă în timpul competiţiilor sportive vor avea interdicţie pe stadioane între şase lu ni şi trei ani, prevede o ordonanţă adoptată de guvern.
Aplicarea sancţiunii contra-venţionale complementare de interzicere a accesului la unele competiţii şi jocuri sportive se va face în urma deciziei instanţei de judecată. Această măsură vine pe fondul creşterii violenţei manifestate de spectatori, sportivi şi chiar de organizatori, mai ales la meciuri de fotbal, hochei şi baschet.
De asemenea, organizatorii de competiţii şi jocuri sportive sunt obligaţi să interzică accesul în spaţiul competiţional al persoanelor turbulente, sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor halucinogene, precum şi al celor care au asupra lor băuturi alcoolice, făclii, torţe, artificii, petarde, materiale explozive, incendiare sau fumigene, substanţe toxice, halucinogene, iritant halucinogene ori paralizante, sticle, corpuri contondente, cuţite, pumnale, şişuri etc., să înregistreze video comportamentul suporterilor, să se asigure că băuturile a căror comercializare este permisă se distribuie numai în pahare din hârtie sau din plastic, să asigure funcţionarea instalaţiilor de apă curentă şi a grupurilor sanitare. Amenzile pentru nerespectarea noilor prevederi vor fi cuprinse între 200 şi 15.000 de lei noi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite