Huilă pentru trei oraşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Douăsprezece firme româneşti şi străine s-au înscris la licitaţia pentru aprovizionarea cu cărbune a termocentralelor din Suceava, Iaşi şi Giurgiu. Achiziţia se desfăşoară la sediul

Douăsprezece firme româneşti şi străine s-au înscris la licitaţia pentru aprovizionarea cu cărbune a termocentralelor din Suceava, Iaşi şi Giurgiu. Achiziţia se desfăşoară la sediul Termica SA, din Suceava. Se vor cumpăra circa 500.000 de tone de huilă, necesară la iarnă pentru funcţionarea centralelor.

Comisia de licitaţie analizează ofertele tehnice, urmând ca pe 10 iulie să le deschidă şi pe cele financiare. La stabilirea firmelor câştigătoare, primul criteriu luat în calcul va fi preţul.

Oficialii se aşteaptă ca, în acest an, cărbunele să fie mai scump. "În ultimul an, preţul cărbunelui aproape că s-a dublat. Anul trecut am cumpărat huilă cu 96 de dolari/tona, fără TVA", a declarat Constantin Plăcintă, directorul Termica SA.

Preţul la care se va cumpăra cărbunele se va reflecta şi în facturile la încălzire, plătite la iarnă de oameni.

500 de mii de tone este cantitatea de cărbune necesară pentru funcţionarea pe timp de iarnă a CET-ruilor din Suceava, Giurgiu şi Iaşi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite