Hu Jintao, în imperiul lui Bill Gates

0
Publicat:
Ultima actualizare:

de dolari), preşedintele a făcut un tur al imperiului informatic condus de acesta. "Dumneavoastră, d-le Bill Gates, sunteţi un prieten al Chinei, iar eu, la rândul meu, sunt un prieten al

de dolari), preşedintele a făcut un tur al imperiului informatic condus de acesta. "Dumneavoastră, d-le Bill Gates, sunteţi un prieten al Chinei, iar eu, la rândul meu, sunt un prieten al Microsoft. De altfel, zilnic am de-a face cu sistemul de operare realizat aici", a glumit preşedintele. La care, descriind relaţiile dintre China şi Microsoft ca fiind "fantastice", Bill Gates i-a replicat pe acelaşi ton: "Dacă veţi avea vreodată nevoie de sfaturi cum să operaţi sistemul Windows, cu dragă inimă vă ajut".
Pentru a-şi impresiona oaspetele, patronul Microsoft l-a invitat să viziteze aşa-numita "Casă a viitorului", înzestrată cu ultimul cuvânt al tehnicii în materie de informatizare şi automatizare, afirmând că în decurs de cinci ani e deplin posibil ca o asemenea locuinţă să devină ceva obişnuit. Vizitatorul s-a declarat "fascinat" de tot ceea ce a văzut, bombardându-l neîntrerupt pe Gates cu întrebări.
Vizitând "Casa viitorului"
Soţia preşedintelui, Liu Yongqing, s-a arătat deosebit de interesată de bucătăria "Casei viitorului". La îndemnul lui Gates, a luat din cămară un pachet cu făină şi imediat, pe un ecran, au apărut reţetele diferitelor preparate pe bază, între alte ingrediente, de făină. În momentul când rezerva de făină sau de oricare alt aliment din cămară e pe punctul de a se epuiza, gospodina e imediat avertizată vizual şi sonor pe unul din ecranele atotprezente. Soţia preşedintelui a admirat şi spaţiile unde se păstrează obiectele de îmbrăcăminte, textele care apar pe ecran, însoţite de voce, atunci când se deschid uşile, sugerând ce toalete trebuie alese în funcţie de temperatura de afară şi oferind sfaturi asupra armonizării culorilor. După dineul care a avut loc la locuinţa lui Gates şi la care au participat influenţi oameni de afaceri, precum şi guvernatoarea statului Washington (unde se află Seattle), Chris Gregoire, preşedintele a vizitat, în cursul zilei de miercuri, uzinele Boeing, China urmând să importe un număr suplimentar de 80 de avioane de transport de tipul Boeing 737, tranzacţie în valoare de miliarde de dolari. Astăzi, joi, este programat momentul de vârf al vizitei, întâlnirea la Casa Albă cu preşedintele George W. Bush, agenda convorbirilor incluzând un mare număr de subiecte de la uriaşul deficit american în relaţiile economice cu China până la ambiţiile nucleare ale Iranului şi Coreei de Nord. Până acum, în ciuda unor manifestaţii de protest, organizate de adepţii locali ai sectei Falun Gong, vizita a decurs fără incidente.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite