Hoţii de kerosen de la Luna, între 1 şi 3 ani după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Cluj a respins ieri apelul celor 7 foşti angajaţi ai Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii, din Luna, condamnaţi la pedepse cu închisoarea cuprinse între 1 şi 3 ani, pentru

Tribunalul Cluj a respins ieri apelul celor 7 foşti angajaţi ai Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii, din Luna, condamnaţi la pedepse cu închisoarea cuprinse între 1 şi 3 ani, pentru delapidare.

Instanţa a menţinut sentinţa dată de Tribunalul Militar Cluj, în toamna trecută, iar inculpaţii trebuie să restituie şi contravaloarea celor 35 de tone de kerosen, la cât a fost estimat prejudiciul adus. Sentinţa poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile la Curtea de Apel.

Cel mai mare în grad dintre inculpaţi este fostul şef al depozitului de combustibili aparţinând unităţii militare din Luna, locotenent comandorul Gheorghe Luţaş. Au mai fost condamnaţi căpitanul Ionel Damian, plutonierul
major Vasile Popa, şoferii Constantin Alb, Ioan Prodan,Paul Popa şi angajatul civil Anişoara Pamfilie.

Infracţiunea a fost descoperită în urmă cu 7 ani, sergentul Alb fiind prins în flagrant de poliţişti în timp ce încerca să plaseze unei cunoştinţe o tonă de kerosen. Sentinţa de condamnare a fost pronunţată în 2007 de către Tribunalul Militar din Cluj, iar ulterior dosarul a ajuns la instanţa civilă clujeană. Procurorii au pus sechestru pe bunurile inculpaţilor, pentru recuperarea pagubelor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite