Hoţi de bancomate din Ungaria, prinşi la Târgu Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din Mureş au prins în flagrant, în dimineaţa zilei de 18 mai, patru cetăţeni din Ungaria, trei bărbaţi şi o femeie, specializaţi în spargerea de bancomate. Aceştia au

Poliţiştii din Mureş au prins în flagrant, în dimineaţa zilei de 18 mai, patru cetăţeni din Ungaria, trei bărbaţi şi o femeie, specializaţi în spargerea de bancomate. Aceştia au fost surprinşi în timp ce operau în interiorul unui magazin-depozit de mobilă de pe str. Gh. Doja din Târgu Mureş, în care se afla un bancomat.

Comandantul IJP Mureş, Căbulea, a spus că cei patru au fost reţinuţi imediat după ce au forţat uşa de acces a magazinului unde se afla amplasat bancomatul şi au secţionat cablul electric de alimentare a acestuia. Cei patru, rezidenţi în localităţile maghiare Veresegyhaz şi Erdokertes, au fost reţinuţi preventiv pentru tentativă de furt calificat. Judecătoria Târgu Mureş a emis pe numele loc mandate de arestare preventivă pe 29 de zile.

"Noi îi urmăream din luna aprilie, la acţiune cooperând cu SRI, Brigada de Combatere a Crimei Organizate din judeţele Mureş, Cluj şi Bihor şi poliţia din Ungaria", a declarat Nicolae Căbulea. Chestorul a adăugat căţii au mai comis fapte asemănătoare pe teritoriile Ungariei şi României, ultima fiind sustragerea, în luna aprilie, a peste 200.000 lei dintr-un bancomat din oraşul Luduş.

"În România, aceştia s-au deplasat cu două autoturisme pe relaţia Oradea, Cluj, Turda, Luduş, Târgu Mureş, Sovata, Reghin şi Miercurea Ciuc, punctând şi studiind mai multe bancomate pe care intenţionau să le spargă", a spus Nicolae Căbulea. Comandantul IJP Mureş a adăugat că sunt aşteptaţi la Târgu Mureş poliţiştii maghiari, care au informat că liderul lor, K. Lajos, de 54 de ani, mai fusese condamnat la peste 30 de ani pentru alte jafuri în Ungaria.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite