Horaţiu Florescu a plecat din Colliers - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horaţiu Florescu a plecat din Colliers - Revista presei economice
Horaţiu Florescu a plecat din Colliers - Revista presei economice

Presa economică de astăzi scrie despre plecarea lui Horaţiu Florescu de la Colliers, posibila închidere a fabricii de la Urziceni de către Expur sau intenţia Deutsche Telekom de a intra pe piaţa din Rmânia. Printre alte subiecte, BM este îngrijorată de înfiinţarea CEN, iar bursa de energie nu este afectată de scăderea consumului.

Horaţiu Florescu a plecat din Colliers. Horaţiu Florescu, vicepreşedintele firmei de consultanţă imobiliară Colliers International şi cel mai puternic broker de închiriere a spaţiilor de birouri de pe piaţă, a părăsit compania, în timp ce departamentul rezidenţial al firmei a fost închis, cea mai mare parte a celor 26 de angajaţi fiind distribuiţi la alte departamente. "Horaţiu va pleca în vacanţă, va lua o pauză, după care vom vedea ce decizie va lua. Eu ma voi implica de luni mai mult în piaţa de birouri, inclusiv în activitatea de închiriere. Piaţa rezidenţială nu mai funcţiona de ceva timp şi nu se mai încadra în strategia noastră pe termen mediu şi lung, ţinând cont că vrem să ne concentrăm pe afacerile corporate", a declarat Bogdan Georgescu, managing partner şi acţionar al Colliers, scrie Ziarul Financiar.

Acţionarii Expur iau în calcul închiderea fabricii de la Urziceni
. Acţionarii Expur Urziceni, unul dintre princi­palii jucători de pe piaţa locală a uleiului, iau în calcul închiderea fabricii de la Urziceni, circa 130 de salariaţi urmând să-şi piardă locurile de muncă, potrivit reprezentanţilor Federaţiei Sindicale din Industria Alimentară (FSIA). Reprezentanţii grupului Alimenta, care controlează producătorul de ulei, au notificat deja sindicatul din unitate că, începând cu data de 30 aprilie, se va recurge la concedieri colective, din cauza costurilor mari legate de aprovizionarea cu materia primă. Măsura vizează salariaţii unităţii de producţie de la Urziceni, nu şi pe cei de la silozurile din Fierbinţi şi Urziceni, anunţă Business Standard.

Deustche Telekom îşi anunţă intenţiile pentru piaţa din România.
Deutsche Telekom, cea mai mare companie de telecomunicaţii din Europa, se va întâlni la sfârşitul acestei luni cu reprezentanţi ai presei din România pentru a discuta despre planurile de dezvoltare pe piaţa locală. Întâlnirea se va desfăşura la sediul central al Deutsche Telekom în Bonn, Germania. Deutsche Telekom a încheiat anul trecut preluarea unui pachet de acţiuni de la grupul OTE, care deţine pe piaţa românească controlul companiilor Romtelecom, Cosmote şi Germanos, scrie Wall-Street.

BM este îngrijorată de înfiinţarea CEN. Banca Mondială este îngrijorată de potenţialul efect advers pe care l-ar putea avea înfiinţarea Companiei Energetice Naţionale (CEN), iar incertitudinea privind acest subiect şi rolul Guvernului în sectorul energetic au dus la întârzierea unor proiecte esenţiale în acest domeniu, se arată într-un raport realizat de Banca Mondială pentru autorităţile române. "Holdingul presupune riscuri pentru piaţa de electricitate a României şi pentru OPCOM, afectează ritmul reabilitării şi modernizării centralelor termice şi pune în pericol viabilitatea financiară a Hidroelectrica şi programul său de investiţii. România poate să-şi păstreze o prezenţă importantă în sectorul energetic şi fără această companie energetică naţională, iar pentru Electrica există strategii alternative pentru a rămâne o forţă majoră în sectorul de furnizare a electricităţii", potrivit Băncii Mondială, potrivit Curierul Naţional.

Bursa de energie nu este afectată de scăderea consumului. Luna februarie a adus pe pieţele centralizate de tranzacţionare a energiei, administrate de OPCOM, volume şi cote stabile în condiţiile unui consum prognozat în scădere cu 10% faţă de februarie 2008. Cu un volum de 454.405 MWh, februarie 2009 devine a treia lună consecutiv în care ponderea tranzacţiilor realizate pe Piaţa pentru Ziua Următoare (PZU) în consumul prognozat intern depăşeşte 10%. Pe Piaţa Centralizată a Contractelor Bilaterale (PCCB), volumul în livrare a fost de 866.080 MWh, cu aproape 3% mai mult decât cel din februarie 2008, scrie Bursa.
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite