„Hopa Mitrică“ candidează din nou la Primărie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valentin Mitrică, fostul edil al comunei doljene Giurgiţa, a fost arestat, anul trecut, după ce a prejudiciat instituţia pe care o conducea cu peste  2 milioane de lei. Acum candidează pentru un nou mandat.

Megalomania se găseşte, în stare pură, în comuna doljeană Giurgiţa. Aici, primarul suspendat Valentin Mitrică, mai mult decât certat cu legea, a decis că este cel mai în măsură să conducă din nou localitatea.

Asta, deşi încă are proces pe rol la Judecătoria Segarcea, pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, delapidare, abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi fals intelectual. „Realizările" sale sunt demne de un film cu gangsteri. El este acuzat că a plătit din vistieria primăriei 90.000 de lei pentru un WC de scândură şi 20.000 de lei pentru două porţi de fier ruginte. Ba, mai mult, a achitat suma de 980.000 de lei unor firme precum Sed Impex, Trust Construcţii Carpaţi sau Ned Construct, pentru lucrări pe care nimeni nu le-a executat. Doar în anul 2007, instituţia a atribuit, prin încredinţare directă, contracte a căror valoare se ridică la 1,6 milioane de lei fără TVA, încălcând astfel prevederile legale.

„Mi-am depus candidatura  pentru un nou mandat de primar pe data de 30 aprilie. Dar ce, eu nu am voie ? Deocamdată nu am o hotărâre definitivă şi irevocabilă în dosarul în care sunt cercetat. La sfârşitul lunii aprilie m-am înscris la UNPR", a spus Valentin Mitrică.     

Prins beat la volan

Mitrică s-a remarcat însă şi pe drumurile publice, cu o alcoolemie de toată frumuseţea, ispravă care i-a pătat bine cazierul. El a fost prins beat la volan, în 2011, cu o alcoolemie de 0,59 mg/l alcool pur în sânge. Judecătoria Strehaia l-a condamnat pe data de 9 decembrie 2011 la un an de închisoare cu suspendare.

„Eu am semnat ca primarul"

Fostul edil din comuna Giurgiţa şi-a făcut chiar asigurare de viaţă pe banii publici. A apelat la serviciile soţiei sale, Ileana Mitrică, care lucrează ca agent la o societate de profil. Valentin Mitrică susţine că este nevinovat. „Eu am semnat ca primarul. Angajaţii mei au făcut toate neregulile, iar acum au aruncat vina pe mine", a povestit acesta, cu sinceritate.

Valentin Mitrică a cerut instanţei să îşi reia atribuţiile pe care le-a avut înainte să fie arestat. Judecătorii de la Tribunal i-au admis lui Mitrică o parte din recurs. I-au dat voie să se deplaseze la spectacole sportive, culturale sau în orice alte locuri în care se desfăşoară adunări publice, însă nu şi să revină la primărie.  Valentin Mitrică a fost primarul comunei Giurgiţa din partea PNL din anul 2004 până în anul 2011, când a fost arestat. Edilul a stat în arest aproximativ trei luni.

"Dar ce, eu nu am voie? Deocamdată nu am o hotărâre definitivă în dosar. M-am înscris în UNPR.''
Valentin Mitrică candidat la primărie

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite