Holera ucide la New Orleans

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nivelul inalt de concentratie a substantelor nocive in apa care a acoperit orasul New Orleans prezinta o amenintare serioasa, avertizeaza profesorul Harold Zeliger, bine cunoscut in SUA ca specialist

Nivelul inalt de concentratie a substantelor nocive in apa care a acoperit orasul New Orleans prezinta o amenintare serioasa, avertizeaza profesorul Harold Zeliger, bine cunoscut in SUA ca specialist in domeniul ecologiei. Zeliger sustine ca apa este contaminata cu multe substante otravitoare, provenind inclusiv din rezervoarele avariate ale combinatelor chimice si rafinariilor din zona, ce pot provoca boli infectioase. Potrivit unei stiri difuzate de televiziunea CNN, poluarea puternica a apei a provocat deja moartea a cinci locuitori ai orasului din cauza holerei. Medicii au prevenit, totodata, in legatura cu posibilitatea aparitiei unor boli de stomac si ale cailor respiratorii, precum si a cazurilor de hepatita. Pericolul real al epidemiilor a determinat administratia americana sa declare deja starea de urgenta in domeniul sanatatii pe intreg teritoriul din apropierea Golfului Mexic.
PleCaTi, sau va evacuam fortat
Politia a anuntat ca va incepe evacuarea fortata a celor circa 10.000 de locuitori care refuza sa plece de buna voie din oras. Aproximativ 150.000 de case care au fost inundate nu vor mai putea fi recuperate. La operatiunile din zonele afectate participa 54.000 de militari, ajutati de 374 de elicoptere si 25 de nave, intre care un portavion cu propulsie nucleara.
Casa Alba cere Congresului 50 de miliarde de dolari
Dupa ce Congresul a alocat un ajutor de urgenta de 10,5 miliarde de dolari, anuntat de Bush ca "un mic acont", Casa Alba va cere legislativului alte 40-50 de miliarde de dolari. Estimarile arata ca valoarea pagubelor produse de uraganul Katrina in sudul Statelor Unite ar putea depasi 150 de miliarde de dolari.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite