„Hocheiul din România a progresat!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Între hocheiul românesc şi cel maghiar nu există diferenţe mari. Căpitanul lui HC Csikszereda, Petres Tivadar (24 de ani), consideră că titlul obţinut de formaţia sa în Liga Mol este o dovadă a valorii hocheiului autohton.

Adevărul: Cum îţi explici faptul că o formaţie românească a reuşit să domine cu autoritate o competiţie în care a avut ca adversare şi echipe din Ungaria?

Petres Tivadar. Am jucat şase ani în Ungaria, la Ujpest şi Ferencvaros, deci cunosc bine hocheiul de aici. Hocheiul românesc a progresat în ultimii ani şi nu există o diferenţă prea mare între noi şi cei din Ungaria la nivelul echipelor de club, deşi naţionala lor joacă în divizia de elită.

Eu şi colegii mei de la HC Csikszereda am aşteptat trei ani acest titlu şi este o mare mândrie pentru noi că am reuşit, în sfârşit, să câştigăm un trofeu important.

Ce atuuri aţi avut în plus faţă de rivalele voastre?

O prospeţime fizică şi mentală, pentru că noi suntem tineri şi cu multă dorinţă de afirmare. Pe lângă asta avem un lot valoros şi un antrenor finlandez, Timo Lahtinen, care ştie supermeserie. A venit cu scheme moderne şi ne tratează pe toţi jucătorii la fel. Nu există titulari şi rezerve, cine munceşte la antrenamente şi la meciuri, acela joacă.

Când va ajunge HC Csikszereda la popularitatea lui Sport Club Miercurea-Ciuc?


Noi suntem o formaţie nouă, dar oamenii din Ciuc au început să ne susţină şi pe noi. Anul trecut a existat o rivalitate mare în oraş între cele două formaţii, dar acum lucrurile s-au mai calmat între suporteri şi am fost chiar aplaudaţi pe Vakar Lajos, la finala Ligii Mol.

Cum îţi explici declinul Stelei din acest sezon?

Noi şi cei de la Sport Club avem câte patru linii, în timp ce Steaua abia adună trei linii serioase. Acest lucru contează pentru că Steaua are şi câţiva jucători mai în vârstă şi oboseala se adună automat atunci când eşti nevoit să joci în mai multe competiţii, cum s-a întâmplat în acest sezon odată cu înscrierea lor în Liga Mol.

După ce aţi câştigat Liga Mol, vă gândiţi să participaţi şi la un campionat din străinătate?


image

A existat o tentativă în liga austriacă,  dar a picat totul. Problema nu e una valorică, ci de infrastructură. Am fost refuzaţi pentru că nu există aeroport în Miercurea-Ciuc.

Când vom reuşi să obţinem rezultate notabile şi în cupele europene?

Anul viitor se va schimba sistemul de desfăşurare şi campioana României va juca automat în Liga Campionilor. Vom întâlni însă aici echipe mult mai bine cotate şi principalul obiectiv va fi mai mult să căpătăm experienţă la acest nivel.

Naţionala va participa în aprilie la Campionatul Mondial Divizia I B alături de Marea Britanie, Italia, Olanda, Polonia şi Ucraina. La ce putem spera?

Este foarte dificil şi trebuie să fim realişti. Englezii au progresat mult pentru că îşi fac echipă pentru Jocurile Olimpice şi, în opinia mea, ne vom bate cu Olanda pentru a scăpa de retrogradare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite