Hipertensiunea, cauzată de abuzurile alimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste cinci milioane de români sunt hipertensivi. Această afecţiune face ca circulaţia sangvină să fie mai dificilă, iar inima să lucreze mai intens. Potrivit medicilor cardiologi,

Peste cinci milioane de români sunt hipertensivi. Această afecţiune face ca circulaţia sangvină să fie mai dificilă, iar inima să lucreze mai intens.

Potrivit medicilor cardiologi, principalul lucru pe care un pacient care suferă de hipertensiune trebuie să îl facă este să reducă aportul de sare.

"Organismul nostru are nevoie zilnic de un gram şi jumătate de sare pe zi, în timp ce regimul zilnic al unui român conţine 15 grame de sare. Pe lângă eliminarea consumului de sare, bolnavul trebuie să renunţe la alcool, să scadă în greutate şi să urmeze un program zilnic de exerciţii fizice", a explicat dr. Marius Vintilă, şeful Clinicii de Cardiologie de la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Pantelimon".

Specialiştii ne sfătuiesc să ne verificăm zilnic valoarea tensiunii arteriale. Trebuie să ţinem cont însă că, după o activitatea obositoare sau după o masă copioasă în timpul căreia s-a consumat alcool, tensiunea creşte, de aceea valoarea acesteia trebuie măsurată după cinci-zece minute de repaos.

Risc de accident vascular

"Valoarea indicată a tensiunii arteriale este de 140/90, însă aceasta diferă în funcţie de afecţiunile de care mai suferă bolnavul. Hipertensiunea împreună cu obezitatea, sedentarismul, tabagismul, dislipidemia sau diabetul zaharat, contribuie la apariţia accidentului vascular cerebral, a infarctului miocardic, a insuficienţei cardiace sau a bolilor renale", a afirmat prof. dr. Eduard Apetrei, şeful secţiei de cardiologie de la Institutul "C. C. Iliescu".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite