Hillary Clinton, mai prost plătită decât Rice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta primă doamnă a Statelor Unite, Hillary Clinton, va trebui să accepte să fie mai puţin bine plătită decât actualul secretar de stat Condoleezza Rice atunci când îi va urma la conducerea diplomaţiei americane. Motivul: un obscur articol al Constituţiei, relatează AFP, citat de NewsIn.

Congresul a alocat miercuri seara senatoarei de New York, desemnată de preşedintele ales Barack Obama drept secretar de stat în viitoarea sa administraţie, un salariu anual de 186.600 de dolari, cu 4.700 de dolari mai puţin decât cel al lui Rice.

Asta pentru că niciun membru al Congresului nu poate să acceadă într-un post în executiv dacă salariul acestui post a fost mărit în timpul mandatului său, potrivit articolului 1, secţiunea 6 din Constituţia americană.

Prin urmare, Hillary Clinton nu poate deveni secretar de stat fără ca salariul viitorului său portofoliu să nu revină la nivelul celui pe care îl avea Condoleezza Rice înainte de ianuarie 2007, dată la care a fost mărită remuneraţia secretarului de stat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite