“Băieţii deştepţi” pierd Hidroelectrica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bucureşti a decis joi, definitiv, ca Hidroelectrica să rămână în insolvenţă, respingând cererile de anulare a procedurii formulate de Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie şi Hidrosind.

Curtea a menţinut, practic, hotărârea din 20 iunie a Tribunalului Bucureşti privind deschiderea procedurii insolvenţei Hidroelectrica.

 

Decizia este irevocabilă

 

Decizia Curţii de Apel este irevocabilă, astfel că rămân în vigoare dispoziţiile din cadrul procesului de renegociere a contractelor directe a energiei şi deciziile de reziliere a acordurilor cu companiile Alpiq RomEnergie, Alpiq RomIndustries, Energy Holding, EFT AG, EFT România şi Euro P.E.C, luate după intrarea companiei în insolvenţă.

Hidroelectrica a intrat în insolvenţă în luna iunie din cauze precum vânzările de energie la preţuri mult diminuate faţă de referinţa pieţei, managementul deficitar şi seceta prelungită.

Producătorul de electricitate a pierdut peste un miliard de euro în perioada 2006-2012 din cauză că vindea energie prin contracte directe la preţuri mici. „Diferenţa dintre preţul de cost al energiei produse de Hidroelectrica si preţul pieţei era transferată ca profit în conturile traderilor, în timp ce Hidroelectrica acumula datorii de peste un miliard de euro“, se arată într-un raport asupra activităţii companiei, publicat recent de administratorul judiciar Euro Insol.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite