Hidroelectrica vrea contract pe termen lung cu Alro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hidroelectrica vrea contract pe termen lung cu Alro
Hidroelectrica vrea contract pe termen lung cu Alro

Hidroelectrica vrea să încheie un parteneriat pe termen lung cu producătorul de aluminiu Alro Slatina, privind livrarea de energie la preţuri care să varieze în funcţie de cotaţiile intranaţionale ale aluminiului, a declarat directorul general al Hidroelectrica, Mihai David.

„Alro e un consumator special pentru care energia este materie primă. Guvernul României are interesul de a menţine în viaţă acest producător, iar parteneriatul va fi benefic pentru ambele părţi“, a spus David. Întrebat dacă acest lucru ar însemna prelungirea contractului cu Alro mai mult de anul 2014, care este termneul acordului actual, David a răspuns că „interesul Hidroelectrica este ca şi a zecea generaţie să aibă un client ca Alro, stabil, în bandă şi care plăteşte“.

David a explicat că pentru stabilirea preţului energiei furnizate către Alro se va ţine cont de ponderea costului cu energia în tona de aluminiu. Totodată, se va lua în calcul şi consumul de energie necesar producţiei unei tone de aluminiu.

„Problema este că în acest caz nu pot lucra pe preţuri fixe. Dacă vrem un producător de acest tip nu trebuie să-l chinuim cu tot felul de preţuri“, a mai spus David.

Acest parteneriat va fi încheiat până la finele anului, a punctat oficialul Hidroelectrica. Alro este cel mai mare consumator de energie din România. David a mai spus că după data de 1 ianuarie va începe negocierea preţurilor din toate contractele încheiat în mod direct de Hidroelectrica.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite