Hezbollahul ameninţă că va bombarda Tel Avivul cu rachete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

continuării atacurilor asupra aşezărilor evreieşti, forţele militare ale Israelului îşi vor extinde aria operaţiunilor pe teritoriul Libanului. Într-o cuvântare televizată, liderul

continuării atacurilor asupra aşezărilor evreieşti, forţele militare ale Israelului îşi vor extinde aria operaţiunilor pe teritoriul Libanului. Într-o cuvântare televizată, liderul Hezbollah, şeicul Hassan Nasrallah, a agitat spectrul bombardării Tel Avivului - care se află la 120 km de frontiera cu Libanul. Pe de altă parte, un lider religios iranian a afirmat că Hezbollahul posedă nu numai rachete Katiuşa, ci şi de tip Zelzal-2, care pot atinge ţinte de până la 250 km, "niciun loc din Israel nefiind în afara razelor de acţiune". Replica Israelului a venit fulgerător: vom distruge întreaga infrastructură a Libanului dacă Tel Avivul va fi atins de rachetele Hezbollah, a transmis televiziunea publică israeliană. În paralel, ministrul israelian al apărării, Amir Perez, a ordonat comandanţilor militari să se pregătească pentru o nouă etapă a ofensivei în Liban, care ar putea duce la preluarea controlului asupra sudului Libanului până la râul Litani, aflat la o distanţă de 30 km de graniţa cu Israelul.

Pericolul radicalizării lumii arabe
Ziua de joi a fost pentru Israel una în care a avut de plâns cel mai mare număr de victime de la începutul conflictului: 8 civili şi 4 militari. Premierul Libanului, Fuad Siniora, a anunţat, la rândul lui, totalul pierderilor libaneze: 900 de morţi, din care o treime copii sub 12 ani.Presa internaţională apreciază că rezistenţa miliţiilor şiite este mult mai puternică decât se aştepta Tel Avivul. Ziarul londonez "Guardian" consideră că succesele Hezbollahului ar putea încuraja elementele radicale din statele arabe moderate, ca Egiptul, Iordania şi Arabia Saudită, să devină tot mai active, o reorientare a acestor ţări putând avea consecinţe din cele mai grave asupra întregii zone a Orientului Mijlociu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite