Investiţie de criză: 400.000 de euro duşi pe apa Herăstrăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lacul Herăstrău găzduieşte un "muzeu" de vaporaşe. Ambarcaţiunile sunt nefuncţionale, dar au costat nu mai puţin de 400.000 de euro, din banii publici

Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti are o flotă de opt ambarcaţiuni mari în Herăstrău, dintre care doar două funcţionează. Este vorba de două vaporaşe vechi, de peste 30 de ani. Cele noi nu corespund normelor impuse de Autoritatea Navală Română, deşi au costat peste 400.000 de euro, conform RTV. Pe ce s-au dat aceşti bani?

Patru vapoare au fost achiziţionate în urmă cu doi, dar, deşi în acte apar cu 35, respectiv 50 de locuri, în realitate, numărul scaunelor este mult mai mic. Actuala conducere a administraţiei nu îşi asumă vina, motivând că "problema a fost moştenită". Cele patru ambarcaţiuni au costat peste 300.000 de euro.

Încă 100.000 de euro au fost investiţi în două motoare noi, dar nici acestea nu pot fi folosite. Bărcile cu rame sau hidrobicicletele rămân cele mai utile mijjloace pentru o plimbare pe lac. Şi cele mai ieftine.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite