Herăstrău: demolări pe ochi frumoşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi primarul general Sorin Oprescu a declarat război teraselor construite ilegal în Herăstrău, doar două astfel de localuri au fost puse la pământ Celebra terasă Casa di David stă

Deşi primarul general Sorin Oprescu a declarat război teraselor construite ilegal în Herăstrău, doar două astfel de localuri au fost puse la pământ

Celebra terasă Casa di David stă în calea lui Oprescu printr-o autorizaţie obţinută de la primarul Chiliman în urmă cu două luni.

Mai sunt patru zile până la expirarea termenului de finalizare a lucrărilor de "aducere la starea iniţială" a porţiunii ocupate de terasele ilegale din Parcul Herăstrău.

Timp suficient pentru muncitorii care trebuie să pună gazon şi câteva bănci pe locul a două foste terase, La Fitze şi El Bacha, restul localurilor ocupând în continuare spaţiul verde.

"Avem autorizaţie"

"O să vorbim cu proprietarii acestor terase şi dacă au contractele expirate, o să le închidem. Apoi o să luăm legătura cu primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, să acţioneze asupra proprietarilor care încalcă legea", a declarat edilul-şef Sorin Oprescu, la prima lui vizită ca primar prin Capitală.

Elanul cu care s-a început ulterior demolarea teraselor ilegale s-a potolit repede, ca şi cel al fostului primar general Adriean Videanu. "Casa di David rămâne aici! Avocaţii s-au ocupat să avem toate actele în regulă, avem autorizaţie", a spus ieri unul dintre patronii localului, care nu a dorit însă să-şi decline identitatea.

Unele se dărâmă, altele se construiesc

Surse din cadrul municipalităţii confirmă spusele şefului de la Casa di David, precizând că Primăria Sectorului 1 i-a eliberat autorizaţia de construcţie 576/21/N/16489, în data de 16.06.2008.

Ioana Costescu, consiliera primarului sectorului 1 Andrei Chiliman, neagă însă informaţia: "Nu există nicio autorizaţie de construcţie eliberată de Primărie pentru Casa di David".

În timp ce un alt restaurant se ridică gard în gard cu Casa di David, astăzi va fi demolată terasa La Roată, un chioşc cu câteva mese aflat la intrarea în Insula Copiilor.

Clienţi de lux

Ion Ţiriac
Elena Udrea
Cozmin Guşă
Călin Popescu Tăriceanu
Mircea Geoană

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite