Hayssam a câştigat procesul cu Consiliul Local Sector 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta este cel de-al doilea litigiu comercial câştigat de sirian de când a fugit din ţară În timp ce procesele penale ale lui Omar Hayssam, căutat internaţional pentru terorism, curg,

Acesta este cel de-al doilea litigiu comercial câştigat de sirian de când a fugit din ţară

În timp ce procesele penale ale lui Omar Hayssam, căutat internaţional pentru terorism, curg, sirianul câştigă pe comercial proces după proces. La începutul acestei săptămâni, la Curtea de Apel Bucureşti, Hayssam a câştigat, prin avocaţi, procesul intentat de Consiliul Local al Sectorului 1 privind administrarea a patru pieţe bucureştene: 1 Mai, 16 Februarie, Amzei şi Floreasca.

Sentinţa confirmă o hotărâre dată anul trecut de Tribunalul Bucureşti şi poate fi atacată la instanţa supremă. Omar Hayssam a mai câştigat, în luna februarie, la Tribunalul Bucureşti, un proces împotriva Agenţiei pentru Valorificarea Activelor Statului, care îi cerea peste opt milioane de RON pentru nerespectarea contractului de privatizare a societăţii buzoiene Foresta Nehoiu şi plata altor daune pentru diminuarea activelor aceleiaşi societăţi. Instanţa a respins cererea Agenţiei ca inadmisibilă.

Primăria nu a plătit despăgubirile de 1,8 milioane de euro

Consiliul Sectorului 1 Bucureşti a chemat în judecată, în septembrie 2004, pe administratorii pieţelor 1 Mai, 16 Februarie, Amzei şi Floreasca - respectiv firmele SC Rio Bucovina Distribution SRL, SC Agrofloreasca SRL, SC Teomod Style Trading SRL şi persoanele fizice Omar Hayssam şi Dan Berceanu - şi a cerut instanţei constatarea nulităţii absolute a celor patru contracte de asociere şi a actelor adiţionale la aceste contracte. Oficialii Primăriei declarau atunci că toate contractele au fost făcute pentru fraudarea legii, că Administraţia Pieţelor încasează cote de asociere "ridicol de mici" şi că nu are nicio posibilitate de influenţare a deciziei manageriale, deoarece nu are drept de reprezentare în consiliile de administraţie ale acestor pieţe. Tribunalul Bucureşti, instanţă care a respins cererea prima dată, arată că reclamaţia a fost făcută de o autoritate care nu avea competenţă să o facă. Astfel, Consiliul reprezintă, din punct de vedere juridic, autoritatea administraţiei publice locale, dar că, potrivit prevederilor legale în vigoare, primarul reprezintă în justiţie comuna sau oraşul. Reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 1 ne-au explicat ieri că procesul a fost prelungit peste doi ani de zile deoarece Omar Hayssam este de negăsit. "Situaţia pieţelor, prioritară pentru noi, s-a rezolvat pe cale amiabilă, iar în prezent ele sunt în administrarea Primăriei Sectorului 1", ne- au mai declarat aceştia. Gigi Anghel, directorul Rio Bucovina, ne-a confirmat că firma sa a încheiat un acord cu primăria şi că urma să fie despăgubit pentru investiţiile făcute în pieţe. "Nu am primit încă niciun ban", ne-a spus acesta. Despăgubirile pentru cele două pieţe sunt estimate la aproape 1,8 milioane de euro.

Hayssam, cercetat penal în "Rio Bucovina"

Omar Hayssam este în prezent cercetat penal de procurori pentru contractele încheiate de Rio Bucovina, la care a fost acţionar majoritar, pentru administrarea pieţelor Amzei şi 1 Mai. Contractele au fost câştigate în urma unei licitaţii privind construcţia, modernizarea şi administrarea patrimoniului pieţelor. El este acuzat de spălare de bani, bancrută frauduloasă şi fals. În alte trei dosare, printre care şi cel de terorism, Hayssam a fost deja trimis în judecată, însă este judecat în lipsă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite