Hayssam a cumparat ilegal S.C. Baneasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului General au inceput urmarirea penala pe numele lui Omar Hayssam intr-un alt dosar, care are ca obiect privatizarea SC Baneasa SA. Se pare ca Hayssam s-ar fi bucurat de sprijinul

Procurorii Parchetului General au inceput urmarirea penala pe numele lui Omar Hayssam intr-un alt dosar, care are ca obiect privatizarea SC Baneasa SA. Se pare ca Hayssam s-ar fi bucurat de sprijinul mai multor functionari din cadrul Autoritatii pentru Privatizarea si Administrarea Patrimoniului Statului. Acestia, in frunte cu Hayssam, au constituit un grup infractional organizat, care "s-a specializat" in fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, spalare de bani si inselaciune. Platformele Baneasa si Pipera puteau fi adjudecate la privatizare doar de societati care aveau obiect principal de activitate in domeniul de varf al tehnologiei, informatiei si comunicatiilor. Numai ca licitatia a fost castigata de firma siriana Ogharit Trading, reprezentata la negocieri de insusi Omar Hayssam, care nu intrunea nici o prevedere din legea privind investitorii strategici. Insa acest lucru nu a reprezentat un impediment, astfel ca pentru a da aspect de legalitate, toate documentele au fost falsificate de functionari din cadrul APAPS. Pe 29 septembrie 2003, intre APAPS si firma Ogharit Trading a fost semnat contractul de vanzare-cumparare actiuni reprezentand 51,40% din capitalul social subscris si varsat la SC Baneasa. De la negocieri au fost eliminate sub diverse pretexte firme de renume, cum ar fi Elmefa Bedrijven Olanda, care a oferit 2.500.000 de euro. Dupa achizitionarea S.C. Baneasa, Omar Hayssam a vandut 15 ha din terenul firmei aflate in una dintre cele mai cautate zone ale Capitalei.
Sirianul, deranjat de "presiunea mediatica"
Omar Hayssam a incercat, ieri, sa induplece instanta Curtii de Apel Bucuresti ca nu a comis nici o ilegalitate la SC Foresta SA si, deci, arestarea sa preventiva si in aceasta cauza nu se justifica. Desi acuzat de fapte grave de crima organizata, Hayssam se da acum victima mass-media, declarand la Curtea de Apel ca resimte "presiunea mediatica". Mai mult, Hayssam a spus ca jurnalistii nu au mediatizat asa de mult "momentele sale de glorie". "De ce nu a fost aceeasi publicitate anul trecut, cand am salvat cinci marinari romani in Yemen? Acum vin toti si imi spun ca sunt inamicul numarul 1, ca sunt spion, sau ca am facut armata la geniu. Cu toate astea, cred in independenta Justitiei in afara oricarei presiuni mediatice sau politice", s-a plans Omar instantei CAB. Hayssam a tinut-o una si buna ca nu a semnat nici un act si se minuneaza de ce pot scrie mass-media. Ieri dupa-amiaza, CAB a respins recursul afaceristului si l-a obligat la plata a 1.350.000 lei cheltuieli de judecata.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite