Hayssam, bun de pus la rană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

desluşirea iţelor acestui caz pare o misiune imposibilă. Armata de anchetatori mobilizaţi în acest dosar se chinuieşte să ne convingă că are totuşi sorţi de izbândă, făcând apel la

desluşirea iţelor acestui caz pare o misiune imposibilă. Armata de anchetatori mobilizaţi în acest dosar se chinuieşte să ne convingă că are totuşi sorţi de izbândă, făcând apel la orice subterfugiu. Ultima găselniţă a fost aducerea la tribunal a unui infractor condamnat pentru înşelăciune, care a trecut drept martor-cheie în proces. Deghizat mai ceva ca un agent de la SPP aflat în misiune, el a înşirat minute bune o poveste lacrimogenă în care locurile zmeului şi al fetei de împărat au fost luate de Omar Hayssam şi de Elena Băsescu. şi pentru că binele trebuia să învingă la final, zmeul cel rău a fugit, iar prinţesa a fost salvată de oamenii de la SPP, care au luat astfel din gloria ce-i revenea de obicei lui Făt-Frumos.
Povestea care ar fi trebuit să înduioşeze inimile judecătorilor a fost însă cusută cu prea multă aţă albă. Identitatea martorului anonim răsuflase în presă cu câteva zile înainte de bâlciul de la tribunal. Spovedania acestuia a venit şi ea mult prea târziu. Omul a împărţit aceeaşi celulă cu Hayssam acum un an de zile, dar abia acum s-a hotărât să rupă tăcerea. La fel de greu de crezut este că un individ precum Hayssam, despre care s-a spus că ar fi agentul secret al mai multor servicii de informaţii străine, ar fi împărtăşit planul unei răpiri de gradul zero unui ocnaş pe care l-a cunoscut de câteva luni.
Fuga sirianului a lăsat însă loc pentru lansarea oricărui scenariu. La fel cum miliţienii pe vremuri, când prindeau câte un infractor, îi puneau în cârcă toate cazurile care figurau la ei cu "autor necunoscut", doar să îşi facă norma, şi Omar Hayssam e numai bun de scos ţap ispăşitor pentru orice. Cei care l-au ţinut în braţe până acum doi ani pot dormi liniştiţi, eventualii săi complici ştiu că nu mai pot fi deconspiraţi, iar procurorii se pot umple de glorie scoţând la lumină amănunte picante despre Hayssam, pe care nimeni nu le poate verifica. În aceeaşi categorie se înscrie şi bâlciul pus în scenă odată cu aducerea martorului cu identitate protejată. Dintotdeauna, deţinuţii au găsit soluţii să-şi aranjeze câte o plimbare în afara închisorii. Unii îşi bat cuie-n cap, alţii îşi dau rudele în judecată, ca să aibă motiv să vină la proces, iar mai nou pozează în confidenţi ai teroriştilor. Ca să încadrezi un puşcăriaş în programul de protecţie a martorilor, trebuie să fi convins că dezvăluirile lui au suport real. Or, povestea de la procesul lui Hayssam miroase de la o poştă a ficţiune. De pe urma ei, se poate spune că a tras foloase doar fiica preşedintelui, care a câştigat un plus la capitolul notorietate. Pentru o tânără aflată la debutul carierei sale de politician, fotomodel şi consultant, cât mai multe apariţii în lumina reflectoarelor sunt bine-venite.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite