Hayssam îl atacă în instanţă pe Munaf

0
Publicat:
Ultima actualizare:

în instanţă decizia de scoatere de sub urmărire penală dată de procuroarea Adriana Cristescu în cazul lui Munaf şi al unui fost partener de afaceri al său, Mihai Precupeţu.În rechizitoriul

în instanţă decizia de scoatere de sub urmărire penală dată de procuroarea Adriana Cristescu în cazul lui Munaf şi al unui fost partener de afaceri al său, Mihai Precupeţu.
În rechizitoriul din dosarul "Volvo", aflat în faza de judecată la Tribunalul Bucureşti, se arată că Omar Hayssam, în perioada septembrie 2001 - octombrie 2002, în calitate de preşedinte al grupului de firme Manhattan, "a iniţiat şi coordonat o grupare criminală la care au aderat mai mulţi cetăţeni de origine arabă". Procurorii mai susţin că scopul acestei grupări, din care ar fi făcut parte şi fratele lui Hayssam, Omar Mohamad, era inducerea în eroare a mai multor firme de leasing, în vederea obţinerii unui număr de 22 de capete de tractor. Cu ajutorul unor acte false, aceştia ar fi vrut să exporte tractoarele în Siria şi Egipt unor firme care aparţineau familiei sau unor prieteni ai lui Omar. În rechizitoriu se arată că acest grup i-a atras, "în vederea desfăşurării activităţilor infracţionale", pe Mohammad Munaf, Mihai Precupeţu şi pe alţi cetăţeni de origine arabă. În aceste condiţii, Munaf a fost învinuit pentru asociere în vedere săvârşirii de infracţiuni şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.
Când dosarul a fost finalizat, procurorul a considerat că Munaf a efectuat demersuri în vederea achiziţionării, înmatriculării şi exportării a 22 de capete de tractor, dar fără să cunoască intenţiile lui Omar Hayssam şi a decis scoaterea lui de sub urmărire penală. Motivul: "lipseşte unul din elementele constitutive ale infracţiunilor, respectiv latura subiectivă".

Sirianul se dă indus în eroare
În cererea depusă la tribunal, Omar Hayssam susţine că soluţiile de SUP sunt nelegale şi netemeinice, "nu sunt obiective, nu corespund realităţii faptelor aşa cum au fost reţinute în actele de urmărire penală. Nu s-au avut în vedere numeroase declaraţii din care rezultă implicarea hotărâtoare şi interesul celor doi învinuiţi în realizarea scopului infracţional". Hayssam susţine că, în baza probatoriului din dosar, a documentelor şi declaraţiilor mai multor martori, cei doi au avut un rol esenţial în inducerea în eroare a partenerilor de afaceri. "Ei sunt cei care au participat la negocierea condiţiilor leasingului, obţinerea documentelor necesare scoaterii din România a autovehiculelor ş.a.", mai arată Omar Hayssam în cererea sa. Acest proces a avut deja câteva termene la Tribunalul Bucureşti, dar, în condiţiile în care sirianul este fugit din România, iar Mohammad Munaf este condamnat la moarte în SUA, el a fost suspendat până în luna februarie 2007.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite