"Harta islamica" a Europei, in perspectiva anului 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O ciudata "Harta islamica a Europei in perspectiva anului 2015" circula pe internet ca provenind de la sediul din Bruxelles al Uniunii Europene, scrie presa spaniola. Pe aceasta harta, Spania apare,

O ciudata "Harta islamica a Europei in perspectiva anului 2015" circula pe internet ca provenind de la sediul din Bruxelles al Uniunii Europene, scrie presa spaniola.
Pe aceasta harta, Spania apare, la nivelul anului 2015, cu denumirea ,The Moorish Emirate of Iberia", dand de inteles ca influenta araba va creste in acest spatiu geopolitic. Alte state actuale sunt denumite ,The Islamic Republic of New Algeria" (Franta), ,North Pakistan" (Marea Britanie), ,New Turkey" (Germania), ,Belgistan" (Belgia), ,Euro Indonesia" (Olanda) si ,Albanian Federation" (Italia), care va include un ,Papa State" (Vaticanul). In Europa Centrala si de Est figureaza state ca ,Greater Chechenya" (Rusia), ,Bosnian Sultanat" (Bosnia), ,The Austro-Hungarian Christian Democratic Empire" (Austria) si ,Principality of Poland" (Polonia). Interesant este ca alte tari, ca Portugalia, Irlanda, Elvetia, Luxemburg, statele nordice si baltice, spre exemplu, apar cu numele lor actuale. Si tot interesant este ca asemenea harti si mesaje de sorginte islamista circula cu precadere in reteaua interna de internet a Comisiei Europene. Din acest motiv si nu numai, observatorii considera ca este o provocare informationala cu caracter politico-religios, care insa poate genera reactii dintre cele mai diverse.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite