Harghita: Un poliţist a folosit arma din dotare, ca să liniștească un bărbat cu intenţii agresive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un poliţist din localitatea Praid a tras mai multe focuri de avertisment, vineri seara, pentru liniştirea unui bărbat care avea intenţii agresive şi care voia să-i lovească pe oamenii legii.

Poliţia a fost sesizată că în localitatea Praid s-a produs o altercaţie între mai multe persoane, motiv pentru care la faţa locului s-a deplasat o patrulă de la postul din comună, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip.

În momentul în care oamenii legii au ajuns la locul scandalului persoanele implicate şi-au exprimat vehement nemulţumirea, iar un bărbat de 40 ani a încercat să-i lovească pe poliţişti şi a dat cu piciorul în maşina acestora. Când a văzut că bărbatul se îndreaptă spre poliţişti cu intenţii agresive, unul dintre oamenii legii a folosit arma din dotare şi a tras trei focuri în aer şi două în pământ.

Gheorghe Filip a precizat că focurile au avut rolul de a-l descuraja pe bărbat şi de a aplana scandalul.

La faţa locului a fost trimis un echipaj de la Serviciul de Intervenţie Rapidă şi o grupă de jandarmi, pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

Cercetările sunt conduse de un procuror de la Parchetul Odorheiu Secuiesc.

Scandalagiul, cunoscut cu antecedente penale tot pentru ultraj împotriva unor poliţişti, a fost reţinut şi este posibil ca pe măsură ce ancheta înaintează să fie arestate şi alte persoane.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite