Hardau a numit un nou inspector scolar general al Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

In urma articolului din Adevarul, ministrul educatiei, Mihail Hardau, l-a numit pe Gheorghe Alexe la conducerea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB). Ieri, noul inspector general

In urma articolului din Adevarul, ministrul educatiei, Mihail Hardau, l-a numit pe Gheorghe Alexe la conducerea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB). Ieri, noul inspector general s-a prezentat la post. Intr-o atmosfera ,intima", la ISMB, in biroul inspectorului adjunct Victoria Nicola, prezenta la intalnire, Alexe a stat la o cafea cu liderul PNL, Ludovic Orban, si cu subprefectul Catalin Deaconescu.
"Pentru mine, aceasta functie este o mare provocare. Cunosc sistemul de invatamant, am fost in aproape toate scolile, eu insumi provin din invatamant. Emotiile sunt mari, m-am intalnit si cu fosta mea sefa, doamna Nicola... Trebuie sa-mi organizez echipa, pentru ca exista o oarecare degringolada. Conjunctura este si ea nefavorabila, avand in vedere greva profesorilor. Eu ii inteleg, dar e cazul sa incepem scoala", ne-a declarat Gheorghe Alexe. Fanica Gavrila, liderul Sindicatului Liber in Invatamant din sectorul 3 al Capitalei, spune ca ,prin numirea lui Gheorghe Alexe la conducerea ISMB se doreste moartea invatamantului bucurestean. Tocmai pentru ca a venit domnul Alexe vor mai urma si alte demisii la ISMB. Vom monitoriza permanent activitatea ISMB, vom stopa orice deraiere si o vom face publica". Cat priveste aceste acuzatii, inspectorul Alexe spune ca ,sunt simple rautati. Am absolvit cu media 10 Institutul Politehnic. Am ajuns in invatamant prin concurs. In 2004 am fost inlocuit din functia de inspector de specialitate de un om care nu era potrivit pentru asa ceva. Sunt grupuri de interese care aduc acuzatii nefondate. Probabil si faptul ca sunt cadru didactic tehnic ii nemultumeste". Ludovic Orban si Catalin Deaconescu i-au adus numai laude inspectorului general. ,Eu il cunosc pe domnul Alexe de 15 ani. E un om de-o cinste si de-un caracter ireprosabile. Rautatile provin de la cateva persoane care au fost apropiate fostului inspector Daniela Nedelcu. O sa se convinga insa cu timpul... Dorim sa dam politica afara din scoala", ne-a declarat liderul PNL. Orban s-a aflat in conflict cu fostul ministru Mircea Miclea, care a refuzat sa aprobe numirea lui Gheorghe Alexe. Ieri, ziarul Adevarul relata ca pe usile ISMB era pus sigiliul, intrucat fosta conducere nu a avut cui sa-i predea gestiunea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite