Hărdău gafează cu rigurozitatea unui ceas elveţian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul educaţiei, Mihail Hăr-dău, este de departe campion, în actualul guvern, la capitolul gafe. Cu o frecvenţă aproape lunară, acesta aruncă pe piaţă câte-o petardă care contrariază

Ministrul educaţiei, Mihail Hăr-dău, este de departe campion, în actualul guvern, la capitolul gafe. Cu o frecvenţă aproape lunară, acesta aruncă pe piaţă câte-o petardă care contrariază opinia publică. Ultima dintre ele, lansată din zona Clujului, acolo unde îşi are fieful, a şocat de-a dreptul întreg Bucureştiul. După ce i-a făcut pe locuitorii Capitalei nesimţiţi şi mincinoşi, ministrul o întoarce ca la Ploieşti, lăsând de înţeles că apelativele cu pricina erau destinate doar unor colegi din minister.
La începutul anului, Mihail Hăr-dău a fost la un pas de a revoluţiona Codul Penal. Acesta a lansat ideea că simplul gest de a oferi sandvi-ciul unui coleg de bancă, în schimbul caietului cu teme, reprezintă un act de corupţie. Mai mult, oferirea unui pumn de bomboane pentru favorul de a fi lăsat să copiezi la teză reprezenta, în viziunea ministerială, o faptă reprobabilă.
Aceleaşi categorii înfierate în luna ianuarie au fost chemate la luptă de ministru, în primăvară. Ca să urnească reforma, ministrul a chemat de partea sa elevii şi părinţii acestora, pe care i-a invitat să dea cu pumnul în catedră ca să-şi ceară drepturile. "Noi nu putem crea presiuni asupra profesorilor, asupra sistemului, pentru că nu avem instrumentele necesare. Am nevoie de presiunea părinţilor şi a elevilor. Voi trebuie să daţi cu pumnul în masă", a fost îndemnul lui Hărdău. Câteva săptămâni mai târziu, profesoara unei şcoli de cartier din Bucureşti era bătută de unul dintre elevi, care confundase probabil catedra cu un cadru didactic.
În fine, tot în şirul de gafe se în-cadrează şi soluţia propusă de cel care conduce destinele învăţământului românesc în cazul şcolilor neracordate la reţeaua de electricitate. Salvarea ar fi trebuit să vină de la lumânările puse pe bănci, conform recomandărilor lui Hărdău.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite