Hărdău cheamă copiii şi părinţii să dea cu pumnul în catedre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

acute. Sistemul nu e dispus la reformă, aşa că am nevoie de presiunea părinţilor şi a copiilor. Voi trebuie să daţi cu pumnul în masă", a declarat, sâmbătă, ministrul Mihail Hărdău la

acute. Sistemul nu e dispus la reformă, aşa că am nevoie de presiunea părinţilor şi a copiilor. Voi trebuie să daţi cu pumnul în masă", a declarat, sâmbătă, ministrul Mihail Hărdău la prima întâlnire a reprezentanţilor asociaţiilor de părinţi din ţară cu reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei.
Hărdău le-a cerut părinţilor "să nu-i mai gâdile pe profesori". "Fiţi demni. Nu trebuie să-i îndopaţi pe dascăli la concursuri cu sucuri, cafele şi ţigări. Când vorbesc de creierul prăfuit al unor profesori, asta înseamnă că el poate fi foarte bun, dar nu se schimbă. Praful nu are de-a face nimic cu calitatea, ci cu mentalitatea. Trebuie să schimbăm macazul. Eu vreau presiuni asupra şcolii, nu asupra Ministerului Educaţiei. Pe mine să mă lăsaţi în pace", a conchis Hărdău. Părinţii au cerut eliminarea politicii din învăţământ. "Noi nu putem crea presiuni asupra profesorilor, asupra sistemului, pentru că nu avem instrumentele necesare. Vrem ca părinţii să fie mai bine reprezentaţi în consiliul de administraţie, ca să-şi impună mai bine politica. Totodată, trebuie să existe un cadru legal, care să-i oblige pe primari să finanţeze şcoala. Cerem obligativitatea uniformei în şcoli", a declarat un părinte. Întâlnirea a adus în discuţie existenţa unui protocol de colaborare între MEdC şi părinţi. Potrivit acestuia, membrii Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar ar trebui să participe la dezbaterea problemelor educaţionale alături de MEdC, reprezentanţii comunităţii locale, ai unităţii de învăţământ, sindicate şi inspectorate. Federaţia ar deveni "partener activ al Ministerului Educaţiei în programe şi proiecte".

"Nu trebuie să-i îndopaţi pe dascăli cu sucuri, cafele şi ţigări! Faceţi presiuni asupra şcolii, iar pe mine lăsaţi-mă în pace!"
Mihail Hărdău

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite