Hărdău amână tezele cu subiect unic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia a fost luată, ieri, după ce ministrul Hărdău s-a consultat cu sindicaliştii din învăţământ, cu reprezentanţii părinţilor şi cu inspectorii şcolari generali."Am decis ca aceste

Decizia a fost luată, ieri, după ce ministrul Hărdău s-a consultat cu sindicaliştii din învăţământ, cu reprezentanţii părinţilor şi cu inspectorii şcolari generali.
"Am decis ca aceste teze cu subiect unic să fie susţinute în semestrul II, întrucât nu am avut timpul necesar pregătirii lor. În semestrul II va fi o simulare, iar notele obţinute de elevi nu vor conta la admiterea în clasa a IX-a începând cu anul şcolar 2008-2009. Dacă simularea tezelor cu subiect unic va fi o reuşită, intenţionăm ca notele acestor teze să devină criteriu pentru admiterea în liceu pentru actualii elevi ai claselor a VI-a", a declarat pentru Adevărul ministrul educaţiei, Mihail Hărdău.
Acesta a precizat că testele naţionale pe baza cărora, în prezent, se face repartizarea în clasa a IX-a "au în centru profesorul, şi nu elevul, aşa cum ar fi normal, iar curricula este extrem de încărcată".
Ministrul Hărdău a mai spus că opoziţia faţă de tezele cu subiect unic "arată că suntem pe drumul cel bun", întrucât acest sistem de evaluare îi deranjează pe cei care "întreţin cultura meditaţiilor".
Inspectorul şcolar general al Capitalei, Cristian Alexandrescu, crede că "este o măsură bună faptul că tezele cu subiect unic au fost amânate, deoarece mai sunt multe lucruri care trebuie gândite. Înlocuirea testelor naţionale cu aceste teze este un aspect pozitiv, dar trebuie puse la punct toate aspectele legate de organizare şi de corectare". şi Federaţia Naţională a Asociaţiei de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar (FNAPIP) salută decizia Ministerului Educaţiei. "Cred că s-a reuşit o detensionare a elevilor de clasa a VII-a şi a părinţilor acestora. Până acum am avut impresia că domnul Hărdău nu ştie ce vrea de la tezele cu subiect unic. Este inadmisibil ca ministerul să vină cu o metodologie de susţinere a acestor teze incoerentă şi incompletă. Testele naţionale trebuie eliminate, dar nu în acest fel", ne-a declarat Mihaela Gună, preşedintele FNAPIP.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite