Haosul din construcţii vă poate lăsa fără casă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constructorii din Capitală nu se dezmint. Fie că lucrează la drumurile publice, fie că forează pentru fundaţia unei case, incidentele apar inevitabil. Ieri, în liniştea unei după-amiezi

Constructorii din Capitală nu se dezmint. Fie că lucrează la drumurile publice, fie că forează pentru fundaţia unei case, incidentele apar inevitabil. Ieri, în liniştea unei după-amiezi sufocante, pe strada Lipova din sectorul 1, trei familii s-au trezit că li se prăbuşeşte din senin un perete exterior al casei în care locuiau. Muncitorii care escavau terenul vecin au făcut exces de zel şi, din cauza săpăturilor care nu au respectat limitele din autorizaţia de construcţie, au provocat dărâmarea zidului de la casa alăturată. Printre dărâmături nu au existat victime, deoarece niciunul dintre membrii celor trei famili care locuiau acolo nu era acasă.

"Existau lucrări de subzidire şi trebuiau efectuate lucrări de întărire a malurilor, care însă nu s-au făcut", a declarat directorul Direcţiei de Inspecţie din cadrul Primăriei Sectorului 1, Răzvan Iordan

Amenzi de până la o sută de milioane de lei vechi

Potrivit lui Iordan, proprietarii imobilului aflat în construcţie, de pe strada Macedoniei, riscă să fie amendaţi cu până la o sută de milioane de lei vechi, pentru că "este vorba despre răspunderi penale". Firma vinovată le-a garantat însă locatarilor că le va repara zidul şi, până la finalizarea reparaţiei, le va asigura cazarea.

Vecinii de pe Lipova spun că lucrările abia începuseră la terenul care până atunci fusese loc de depozitat gunoaie. "Mi se părea mie de dimineaţă (ieri - n.r.) că săpau prea aproape de zid şi uite că necazul s-a întâmplat", a spus Mihaela, o pensionară de pe Macedoniei, o stradă din apropierea locului incidentului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite