Haos în centrele pentru minori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Resposabilii pentru protecţia copilului au scăpat complet din mână centrele pentru minori. La Arad un copil de 13 ani cu dizabilităţi a fost legat cu sfoară pentru a sta liniştit. În

Resposabilii pentru protecţia copilului au scăpat complet din mână centrele pentru minori. La Arad un copil de 13 ani cu dizabilităţi a fost legat cu sfoară pentru a sta liniştit. În Bârlad o fată de 14 ani a fost vândută pe 10 lei pentru prostituţie sub ochii îngrijitorilor centrului de plasament în care locuia.

Poliţiştii din Arad au demarat ieri o anchetă la un centru de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi după ce o angajată a reclamat că unul dintre minori, în vârstă de 13 ani, a fost legat cu sfoară şi cordoane de mâini şi picioare.


Băiatul a fost diagnosticat cu boli grave neurologice, iar de cazul lui se ocupă cinci angajaţi ai instituţiei, dar s-a recurs la această metodă pentru a nu se automutila, susţin reprezentanţii centrului. "Nu se pune problema unor sancţiuni pentru că în România legea prevede că aşa trebuie legaţi copiii extrem de bolnavi şi care au tendinţa de a se automutila.


Contenţia fizică se face timp de două ore, iar din 30 în 30 de minute se fac verificări pentru a se stabili dacă se mai impune această stare", susţine Angelica Stana, purtător de cuvânt în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Arad.


Vândută pe 10 lei pentru prostituţie


Trei tineri din Bârlad riscă până la 10 ani de închisoare, după ce au întreţinut relaţii sexuale cu o fată de 14 ani dintr-un centru de plasament din municipiu. Victima a declarat că ar fi fost vândută violatorilor de trei colege pentru suma de 10 lei. Tinerii au dus-o pe minoră cu forţa într-un poligon de la marginea Bârladului, iar după consumarea actului sexual au abandonat-o. Fata a povestit personalului ce s-a întâmplat, dar nu a crezut-o nimeni. (Paula Bulzan, Valeria Cupă)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite