Hammond, la limita dintre viaţă şi moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezentatorul "Top Gear" povesteşte în noua sa carte cum i s-a schimbat viaţa după accident "On the Edge" ("La limită") este pe locul întâi în topul bestsellerurilor de nonficţiune din

Prezentatorul "Top Gear" povesteşte în noua sa carte cum i s-a schimbat viaţa după accident

"On the Edge" ("La limită") este pe locul întâi în topul bestsellerurilor de nonficţiune din Marea Britanie, cu 67.650 de exemplare vândute în primele cinci săptămâni.

Hammond s-a întors la marea sa pasiune, maşinile, după un accident cumplit care ar fi putut să-l coste viaţa. După această traumă a hotărât să scrie o carte.

Prezentatorul TV spune că deseori are un sentiment de vinovăţie când oamenii se apropie de el şi-i vorbesc despre rudele lor cărora viaţa nu le-a mai dat o şansă. Tocmai acesta este şi motivul pentru care el şi soţia sa Amanda - Mindy - au scris despre experienţa celor patru luni de recuperare pe care prezentatorul TV le-a petrecut în spital.

O poveste emoţionantă

"Cartea a fost <> pentru noi", spune Hammond, care speră că povestea sa le va veni în ajutor celor care trec prin astfel de traume. "Nu a existat o carte ca asta atunci când eu eram în procesul de recuperare şi mi-aş fi dorit să fi fost", spune Hammond într-un interviu pentru publicaţia "Sunday Star Times". Cartea prezintă încercările lui de a-şi recupera memoria. Au existat momente în care nu o recunoştea pe Mindy.

Vorbea cu ea o perioadă, după care îi spunea că trebuie să oprească discuţia şi să se întoarcă la soţia lui, despre care spunea insistent că este franţuzoaică.

Schimbările de după accident

Mindy l-a ajutat să scrie cartea, povestind orele şi zilele de nelinişte prin care a trecut, aşteptând ca el să iasă din comă. Povestea este una extrem de vie şi de emoţionantă pentru că urmăreşte exact etapele prin care prezentatorul TV a trecut după operaţie pentru a-şi recupera memoria. În unele momente era lucid, în altele era confuz şi nervos. De cele mai multe ori însă, era epuizat. Povestea se încheie optimist, cu întoarcerea lui acasă, dar şi cu reapariţia sa triumfală pe platourile de filmare.

După accident, Hammond şi-a descoperit o nouă pasiune - jocurile lego, deşi avea atunci 37 de ani. De asemenea, şi-a dat seama că reţine mult mai uşor numerele de telefon. Trauma a avut însă şi consecinţe grave. Hammond nu mai simte foarte bine gradul de căldură, aşa că de fiecare dată când le face baie copiilor o cheamă pe Mindy să verifice dacă apa nu este prea fierbinte.

De asemenea, este ceva mai instabil emoţional. Îi este ceva mai greu să-şi stăpânească nervii când are emisiuni în direct sau când face lucruri periculoase. Învaţă încă să îşi controleze emoţiile, dar e conştient că procesul e lung.

Dependent de adrenalină

Richard Hammond este cunoscut ca prezentator al emisiunii "Top Gear", alături de Jeremy Clarkson şi James

May. Emisiunea are o audienţă de aproape 4 milioane de telespectatori săptămânal în Marea Britanie.

Hammond a prezentat şi emisiunea "Brainiac: Science Abuse".

Săptămânal scrie o rubrică în publicaţia "Daily Mirror".

S-a căsătorit cu Amanda Etheridge (foto) pe 4 mai 2002 şi au două fete - Isabella şi Willow.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite