Hameiul - un remediu pentru bolile sistemului nervos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În tradiţia populară, hameiul este cunoscut sub diferite denumiri: mălugă, cumulău, peşte de pădure. Potrivit fitoterapeutului Eugen Giurgiu, atunci când este folosită în scopuri

În tradiţia populară, hameiul este cunoscut sub diferite denumiri: mălugă, cumulău, peşte de pădure.

Potrivit fitoterapeutului Eugen Giurgiu, atunci când este folosită în scopuri terapeutice, pentru calmarea durerilor, de la plantă se folosesc conurile micuţe. Acestea sunt foarte bogate în principii active, utile în tratarea unei game impresionante de afecţiuni.

Printre acestea se numără tulburările nervoase precum insomnia, isteria şi starea de iritabilitate; bolile de ficat, bolile pulmonare: tuse spastică, bronşite, tuberculoză; bolile aparatului digestiv precum gastrita balonările, indigestiile; dar şi bolile genitale şi renale - de la vaginită la incontinenţă urinară.

O cură de 10-12 zile cu infuzie de hamei acţionează ca un antiinflamator în reumatism şi poliartroze, combate alcoolismul, anemia, insuficienţa circulatorie, cefaleele, rahitismul şi diversele infecţii microbiene. Acizii amari din compoziţia conurilor au efecte aromatizante şi antiseptice care conferă berii gustul specific.

Mod de preparare

Infuzia din hamei se prepară din două linguriţe de conuri mărunţite şi 250 ml apă clocotită. Se infuzează 10 minute. În bolile venoase se beau trei căni pe zi.

Tinctura se obţine din 10 conuri care se macerează în 90 ml alcool de 90 de grade, timp de 10 zile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite