Hameiul combate insomnia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ţara noastră, hameiul creşte spontan în păduri, la câmpie sau este cultivat în plantaţii amenajate în zonele Cluj, Orăştie, Sighişoara pentru obţinerea berii. Conurile conţin

În ţara noastră, hameiul creşte spontan în păduri, la câmpie sau este cultivat în plantaţii amenajate în zonele Cluj, Orăştie, Sighişoara pentru obţinerea berii. Conurile conţin glucide, substanţe amare şi răşini, ulei eteric (un lichid galben, cu o aromă specifică, întâlnită la bere), săruri minerale, hormoni estrogeni şi acizi amari alfa şi beta. Proprietăţile terapeutice ale conurilor de hamei, descoperite în decursul timpului, vizează afecţiunile care pot fi tratate sau ameliorate cu ajutorul preparatelor naturiste, care conţin hamei.

Fitoterapeuţii europeni au ajuns la concluzia că o cură cu infuzie de hamei previne instalarea osteoporozei. De asemenea, terapia are efecte benefice în reglarea tulburărilor nervoase - nelinişte, depresie, fobii, delirum tremens, Parkinson, insomnii, insuficienţă cardiacă, dar şi în afecţiuni digestive, pulmonare, convalescenţe şi obezitate.

Administrare

În tratamente interne, infuzia se prepară dintr-o lingură de conuri uscate de hamei. Acestea se infuzează timp de 10 minute. Se beau 2-3 căni în timpul zilei, ultima - înainte de culcare.
Tinctura se prepară din 20 de linguri de conuri de hamei, tăiate mărunt, lăsate la macerat în 500 ml alcool de 50 de grade, timp de 14 zile, agitându-se zilnic. Se consumă de 3 ori pe zi câte 25 de picături.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite