La Hamburg se construieşte prima filarmonică pe apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filarmonica din Hamburg - Elbphiharmonie - va fi dotată cu una dintre cele mai bune săli de concerte din lume, potrivit "Der Spiegel". În pofida costurilor considerabile, clădirea-simbol

Filarmonica din Hamburg - Elbphiharmonie - va fi dotată cu una dintre cele mai bune săli de concerte din lume, potrivit "Der Spiegel".

În pofida costurilor considerabile, clădirea-simbol urmează să fie construită începând din 2 aprilie. Elbphilarmonie va costa 240 milioane de euro, mai mult cu 55 de milioane decât era planificat. Cu toate acestea, spectaculoasa clădire de sticlă de pe vechiul chei va fi ridicată. La 2 aprilie, va fi pusă piatra de temelie pentru edificiul proiectat de arhitecţii elveţieni Herzog şi de Meuron. Municipalitatea a votat în unanimitate în favoarea proiectului, deoarece Elbphilarmonie reprezintă o şansă pentru Hamburg de a deveni o metropolă culturală de rang mondial.

Va fi una dintre cele mai importante săli de concerte din lume. Va schimba viaţa culturală a Hamburgului, oferind publicului nu numai un repertoriu pentru elite, ci "muzică pentru toţi oamenii". Înainte de începerea construcţiei, la 1 aprilie, vechiul chei poate fi vizitat pentru "a fi păstrat în amintire". Apoi clădirea istorică va fi dezafectată, rămânând în picioare numai zidurile exterioare.

În interior va apărea o parcare acoperită. Pe o scară rulantă, vizitatorii vor putea urca la 37 de metri înălţime, unde se vor putea bucura de o spectaculoasă panoramă a portului Hamburg.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite