Haine din gunoaie la Festivalul de publicitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O linie vestimentară creată din deşeuri şi materiale reciclabile a fost prezentată în cadrul Festivalului de publicitate neconvenţională Adfel, de către voluntarii Asociaţiei "Salvaţi

O linie vestimentară creată din deşeuri şi materiale reciclabile a fost prezentată în cadrul Festivalului de publicitate neconvenţională Adfel, de către voluntarii Asociaţiei "Salvaţi Delta - AC". Defilarea a avut loc pe terasa La Motoare, a Teatrului Naţional din Bucureşti.

Patru modele au purtat haine din deşeuri, reprezentând poluarea apei şi a aerului, poluarea fonică şi socială. "În cadrul unui workshop creativ, noi am creat o linie vestimentară din materiale reciclabile. Patru personaje, sută la sută reciclabile, reprezentând tot atâtea tipuri de poluare, transmit tuturor un mesaj ecologic şi ne invită pe fiecare să avem o altă atitudine faţă de deşeuri", a spus Ioan Colbeanu, de la "Salvaţi Delta - AC" la începerea paradei. Confecţionarea hainelor din pungi, celofane, hârtii şi cartoane a fost coordonată de Maria Alexe.

Garderoba salvează mediul

Cele patru vestimentaţii erau haine 100% purtabile. "Gândiţi-vă de două, trei ori înainte de a arunca lucrurile, pentru că, iată, ce lucruri minunate puteţi face cu ele", a adăugat Ioan Colbeanu. Organizatorii au notat cu umor că un studiu realizat pe un eşantion reprezentativ de împătimiţi ai modei arată că numărul celor care vor folosi deşeurile şi materialele reciclabile drept articole vestimentare şi accesorii va creşte alarmant până în 2009. "Specialiştii ar putea remarca în curând dispariţia misterioasă a poluării cu deşeuri din mediul înconjurător", a declarat un reprezentant al "Salvaţi Delta". (Francisca M. Catană)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite