Hai la Târgul de fete de pe Muntele Găina!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manifestarea tradiţională este considerată a fi cea mai mare sărbătoare în aer liber din România Tradiţionala sărbătoare ,,Târgul de Fete de pe Muntele Găina'', considerată cea mai

Manifestarea tradiţională este considerată a fi cea mai mare sărbătoare în aer liber din România

Tradiţionala sărbătoare ,,Târgul de Fete de pe Muntele Găina'', considerată cea mai mare manifestare în aer liber din România, va cuprinde şi în acest an momente spectaculoase.

Astăzi, în comuna Avram Iancu, locul în care s-a născut marele erou, festivităţile vor debuta, la ora 12,00, cu un alai de nuntă care va cuprinde parada viforilor şi a fetelor de măritat, urmat de vernisajul expoziţiilor de gastronomie şi artă populară, prezentate de cele cinci comune participante, Horea, Meteş, Stremţ, Şibot şi Şona.

Între orele 13.00 şi 18.00 va avea loc spectacolul-concurs "Cultură pentru cultură", urmat de recitaluri extraordinare susţinute de: Nicolae Furdui Iancu, Ana Munteanu, grupul instrumental "Crai Nou" şi Grigore Leşe. Parada fetelor de măritat din Sohodol, Vidra şi Avram Iancu, precum şi premierea celor trei fete hotărâte de "Sfatul bătrânilor", cu zestrea oferită de Consiliul Judeţean Alba, vor încheia seria manifestărilor.

În acelaşi timp, pe Muntele Găina, pe platoul situat la 1.800 de metri, se vor desfăşura jocuri sportiv-distractive, întreceri sportive între perechi "EL şi EA": popice, aruncarea cu discul de plastic la distanţă, "roaba şi cârca", "lingura de lemn", aruncarea cu cercul de plastic, lovirea unui puc de lemn cu o bâtă, deplasare laterală în tandem, alergare în saci şi meciuri de fotbal între echipe organizate ad hoc.

Cei prezenţi pot urmări de la ora 22,00 un spectacol artistic cu participarea formaţiilor INSTINCT, ANYA, SWEET KISS, BLONDY, DESPERADO, urmat de un foc de artificii şi discoteca tineretului.

Artişti de frunte sunt în spectacol

Duminică, pe Muntele Găina, între orele 10.00 şi 10.30, la Crucea Iancului vor avea loc dezvelirea şi sfinţirea bustului lui Avram Iancu, însoţită de un "TE DEUM" - în memoria eroilor neamului. După vizitarea expoziţiilor de artă populară şi a Târgului meşterilor populari, turiştii au posibilitatea să vadă un moment artistic prezentat de Ansamblul Folcloric "Hangiţele" din Republica Moldova, urmat de un spectacol folcloric prezentat de artişti îndrăgiţi din judeţul Alba.

În program: Ioan Bocşa, Veta Biriş, Ionuţ Fulea, Leontina Fărcaş, Maria Dan Păuceanu, Grupul instrumental "Codru de România", Formaţiile de dansuri populare mixte din Bucium şi Mogoş.

Pentru buna desfăşurare a manifestării cultural-artistice Târgul de fete, ce va avea loc pe Muntele Găina în zilele de 21 şi 22 iulie 2007, 90 de poliţişti, agenţi şi ofiţeri ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, arme, explozivi, muniţii şi investigarea fraudelor, vor asigura ordinea şi siguranţa publică.

De asemenea, Serviciul Poliţiei Rutiere va acţiona cu efective mărite pe traseul de drum Alba Iulia - Muntele Găina, pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea comiterii de accidente sau blocaje.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite