WikiLeaks: Hackerii au lansat operaţiunea "Răzbunarea": site-urile MasterCard, PayPal şi PostFinance au fost atacate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Julian Assange, fondatorul WikiLeaks
Julian Assange, fondatorul WikiLeaks

Site-ul companiei americane MasterCard, cel al PayPal şi cel al poştei elveţiene Postfinance au fost atacate de un grup de hackeri, acţiunea fiind parte dintr-un plan de "răzbunare" faţă de blocarea viramentelor către WikiLeaks.

Regrupaţi sub numele "AnonOps", hackerii susţin lupta împotriva cenzurii şi a drepturilor de autor, în cadrul operaţiunii "Payback" (Răzbunarea), relatează anonops.net. Primul război informatic a început. Câmpul de bătălie este WikiLeaks, scrie sursa citată.

Citiţi şi: VIDEO-FOTO Cine este Julian Assange

Hackerii şi-ar fi anunţat atacurile pe site-ul Twitter. Grupul care a dezactivat o bancă elveţiană a dezactivat acum şi Mastercard.com, au scrie activiştii pe contul lor.

Site-ul întreprinderii de carduri de credit MasterCard era indisponibil în jurul orei 11.00 GMT (13.00 ora României).

Într-un comunicat oficial, MasterCard admite că site-ul întâmpină unele probleme şi anunţă că va furniza, în timp util, informaţii referitoare la  ora la care mastercard.com va funcţiona, din nou, în condiţii optime. Citiţi comunicatul aici.

Alte site-uri de Internet aflate în legătură cu WikiLeaks au fost atacate de hackeri neidentificaţi, în special serviciul de plăţi PayPal, dar şi site-ul şi mesajele electronice ale avocatului celor două suedeze care îl acuză pe fondatorul WikiLeaks Julian Assange de "viol şi agresiune sexuală".

Site-ul Postfinance.ch, filiala de servicii financiare a Poştei elveţiene, a găzduit şi ulterior, a închis un cont al fondatorului WikiLeaks, Julian Assange.

De luni seara, Postfinance.ch suferă atacuri de tip negarea serviciului (DDos), prin care site-ul este surpaîncărcat şi devine indisponibil, a precizat un purtător de cuvânt al institutului financiar.

De la închiderea contului lui Julian Assange, mai multe grupuri au lansat operaţiunea «Payback» pentru a bloca Postfinance, simulând sute de mii de conexiuni la site în scopul de a-l supraîncărca, a precizat el.

Purtătorul de cuvânt al Postfinance a dat asigurări că aceşti "hackeri" nu au pus în pericol securitatea sistemului de plăţi sau de administrare a conturilor.

Situaţia s-a ameliorat miercuri, dar atacurile continuă, a adăugat el.

Postfinance a anunţat luni că a închis contul lui Assange, din cauza unor "date false privind domiciliul său". Această decizie a fost luată în mod "autonom şi fără presiuni din partea cuiva", a subliniat purtătorul de cuvânt.

Banii din contul lui Assange vor putea fi viraţi în orice moment într-un alt cont, a declarat purtătorul de cuvânt.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite